Tuesday, January 31, 2012

Button Misteri Ke ?

Assalamualaikum^^

Kenyang perut senang hati ! memang tengah senang hati ni, dah perut comel lily dah masuk kegemaran lily tadi ayam masak lemak cili api.. memang menyelerakan.
Anda semua dah makan ke..? Semoga semua sudah menikmati kekenyangan untuk tengah hari ni ok.. ?

Menurut dengan tajuk lily hari ni, ape tu 'Button Misteri'? mai kot mana button misteri tu? lily pun pelik sebenarnya.. macam mana button misteri tu boleh terjadi dan ia boleh jadi misteri ?

Apa yang lily faham button misteri itu bermaksud button yang penuh dengan rahsia tersendiri yang dibina oleh anda... ia jugak bermaksud button yang mengandungi isi-isi yang tidak siapa yang tahu.
bila klik je akan terjadilah penyesalan dan rasa kerugian..

Sebelum itu lily nak tanyakan kepada anda adakah ada pernah terjumpa atau membuat sendiri button misteri tersebut ?

Apa maksud lily ???

Maksud lily button misteri itu adalah button yang penuh dengan iklan anda campaign kan seperti churp churp atau nuffnang  ? bila klik je berderet iklan akan keluar.. anda pernah dapat button macam tu kan..? okey sekarang dah faham kan..?

Untuk pengetahuan anda mempromosikan iklan seperti itu akan memudaratkan diri dan blog anda kerana blog anda akan terlibat dengan virus dan nama anda akan senarai hitamkan dari pihak churp churp tersebut. sangat merabahaya.. hentikan perbuatan itu !
Ada banyak lagi cara lain untuk bercampaign..

tapi
lily sangatlah runsing sekarang ! atas sebab yang tak munasabah dan ditambah dengan pelik betubi-tubi. apa yang lily dapat tafsirkan disini mereka-mereka sendiri sebenarnya takut nak klik button misteri itu... takutkan kepada keuntungan yang akan anda terima semasa membuat campaign mengunakan button misteri..

dan  fahamlah lily rupanya tiada keikhlasan dari pihak mereka untuk klik button misteri yang anda buat.. oleh itu anda dikehendaki membuat strategi bagaimana untuk bercampaign dengan cara lain okey..

akan tetapi kenapa mesti lily ???
kenapa anda  menganggap lily mempunyai button misteri ?
semua yang masuk  ke dalam blog lily akan menjadi takut untuk klik button yang ada.
padahal lily tak buat iklan yang banyak-banyak tu..!

cuba tengok button ini . 

Adakah anda takut dengan button diatas...?
lawaknya lily rasa sebab ada yang menganggap button itu akan menipu anda.
sebenarnya tak de apa pun.. 
tak percaya ?

ok nampak tak ? 
dalam button yang ada dalam blog ni adalah mengandungi laman-laman sosial yang lily join, bukannya klik button keluar iklan banyak-banyak.. jadi tak perlu takut dan salah faham la jika anda masuk blog lily ok..
okey.. dah alang-alang klik tu kan , jom join lily skali ye >,<'

Terima kasih sudi baca blog lily.

Monday, January 23, 2012

Lily Bertudung?



Assalamualaikum^^

Panas..panas..!
Apa yang panas tu ? karipap panas ke? atau goreng pisang panas ! bermain dengan teka teki.. tapi bila tengok balik tajuk entry lily pasti anda dapat agak apa yang lily maksudkan..

Harap anda bawak bertenang ok.. bukan sepenuhnya lily terus bertudung, lily baru saja berjinak-jinak untuk mengenakan tudung.. harapan lily hanya ingin tunaikan hasrat hati lily yanag akan bertudung tak lama lagi.. cuma hari ni lily nak sampai kan yang lily baru cuba try test je..

Namun begitu lily masih belum pandai untuk mengayakan dengan fesyen tudung zaman ini.. lily baru saja belajar dengan tutorial yang ada dalam youtube.

Jika anda tahu gaya terkini fesyen bertudung bolehlah ajar lily.. lily harap sangat dapat membuat perubahan ini.. insyaallah..

Terima kasih sudi baca entry lily.. nak tengok gambar lily bertudung klic PAGE lily..

Saturday, January 14, 2012

Celaka Kau Anjing !



Assalamualaikum

Patang ni hari redup,angin sepoi-sepoi lintas depan muka lily.. syoknya kalau dapat pergi joging atau siar-siar kat taman sambil main badminton mesti best, lama dah tak buat demikian. sob sob.. tak ada masa.

Oleh itu tinggallah lily diberanda bersama angin yang membadai bertemankan laptop bersama milo panas dan seketul mashmallow yang lily rendamkan dalam cawan merah diatas meja.
Sambil termenung dari tingkat lima condominium syurga lily menghadap kolam renang air biru. budak-budak sedang bermain dan kadang kala terjun kedalam kolam.

Teringat lily akan zaman muda dulu ' tapi sekarang lagi muda dari dulu' Di pagi yang hening lagi dingin lily bangun awal walaupun time musim cuti sekolah, seingat lily time tu lily tingkatan tiga kot, cerita lama tersadai kat sini.

Lily jadi pelajar yang baik, cuti sekolah pun bangun awal, padahal hari sekolah kemain susah je nak bangun. pagi tu dengan tujuan lily nak pergi rumah kawan baik lily. Cerita sikit pasal kawan baik lily ni, nama dia sarah, kami sebaya tapi lain-lain sekolah, dia sekolah asrama, lily tak pun, jadi kami jarang-jarang jumpa.. time cuti sekolah je dapat jumpa. kemain semangat lagi lily bangun pagi-pagi. rindu la konon.

Dengan itu, lily siap-siap bangun untuk kerumahnya yang tak berapa nak jauh dari rumah lily (rumah teres family lily). dan dan pulak pagi tu pak sedara lily datang hantar anak dia suh mama lily jaga sat, dia ada hal, dia bawak roti canai panas-panas untuk sarapan pagi tu.. '' terliuq la pulak! aduh ! '' 


Lepas lily dah siap, lily rembat 2 keping roti canai bungkus dengan kuah dal, kononnya nak pergi sarapan dengan kawan lily, lily jalan kaki je nak pi rumah dia.. sebelum tu lily fikir dulu arah mana yang lily nak lalu..antara bawah ke atas ? kalau lalu atas kawasan rumah india, ada banyak anjing tapi dekat sikit la.. kalau bawah pulak kena pusing sikit kira jauh sikit je. fikir punya fikir lily ambil keputusan untuk lalu atas.. siap cakap dalam hati '' ahh ! pagi-pagi mana ada anjing, semua tidor !'' 


Sambil jalan lenggang pegang bungkusan roti canai, sambil hanyunkan tangan.. sampai di satu lorong untuk ke simpang , tiba-tiba keluar sekor anjing kecik besar sikit je.. datang menghampiri lily. entah dari celah bedah mana tah dia datang tetiba je muncul.. celaka kau anjing terkejut aku...

Lily buat cool jalan buat tak tahu je tak pandang belakang pun, pastu celaka anjing tu ikut lily lagi.. kali ni lily berhenti tunggu dia blah ! namum tak jugak dia blah.. lily ambil keputusan untuk lari.. dan 1,2,3 larriii....

Tanpa sedar.. tupp !! lily dah dijalanan.. jatuh bersepai roti canai lily.. masuk longkang.. kuah dal kat dalam plastik  pecah tumpah... SAKIT ??? tak rasa sakit pun ! berlagak ehh.. lily bergegas ambil bungkusan kuah dal yang dah pecah tu dan bangun. lily sempat lagi toleh belakang, lily tengok anjing tu boleh terconggok kat situ tengok lily jatuh.. seolah-oleh ketawakan lily.. gilakan!

Cepat-cepat lily gagahkan diri berjalan sikit lagi nak sampai dah rumah kawan lily, terus lily gegarkan pagar, dah tak de asalamualaikum pun.. kawan lily keluar buka pintu tengok lily pelik je.. macam dah kena rogol je kusut masai.. !

Terus sarah tanya lily.. ''weh, apahal kau ni ?'' kelam kabut semacam , dengan seluar koyak baju kotor tangan penuh pasir ?! lily senyap membisu masuk kedalam rumah dia dan berikan bungkusan dal yang pecah tu kat sarah.. dan.... dia boleh ketawakan lily.. ''apa yang kau bawak ni ?'' hahaa.. lily pun lawak bila ingat balik.. yang lily ambik buat apa kan..


Lily seperti kelemahan, sarah bawak lily pergi dapur kat singki dia nak tolong cucikan tangan lily yang penuh pasir.. tiba-tiba sarah cakap '' wei.. tangan kau penuh darahhh !! '' lily terus tengok siku lily yang berdarah dah menitik-nitik kena baju lily meleleh teruk.. sarah halakan siku lily kat air cuci darah tu, adui ! sakit.. ''ha. baru terasa sakit eh.. tadi belagak kan..'' lily terus nangis , lily memang tak boleh tengok darah banyak..

Dah siap cuci darah, sarah balutkan dan tarut ubat kuning.. pedih ! sakit ! dan lily ceritakan apa yang terjadi kat sarah. memang celaka kau anjing.!! Sampai situ jela cerita lily.. parut yang tinggal kesan kat siku lily akan sentiasa mengingatkan lily dengan anjing yang comel itu... ''yekk !! ''
Sini lily kongsikan tips apabila dikejar anjing.. klic sini.


Semoga anda semua mendapat pengajaran dari apa yang berlaku kat lily.. terima kasih kerana sudi baca entry lily..


P/s : Lain yaang lily ingin laksanakan , lain pulak yang terjadi.. kuasa Allah.

Tips | Ketika Dikejar Anjing !

Assalamualaikum

Ikuti kisah lanjut lily sini

Apakah Anda pernah dikejar anjing? Saya harap tidak. Seandainya suatu saat nanti Anda dikejar anjing, berikut tips dalam menghadapi anjing yang mengejar Anda:
  1. Segera berhenti lari, jika anda berlari anjing akan terus mengejar anda, padahal anjing biasanya berlari lebih cepat dari manusia.
  2. Hindari kontak mata, Anjing mengartikan sikap ini sebagai sikap melawan. Segera palingkan wajah anda secara perlahan ke samping jangan ke belakang.
  3. Berkata dengan tegas, bilang “Tidak!” atau tunjukan jari tangan ke arahnya. Biasanya anjing cepat bereaksi dengan kata-kata ini.
  4. Berbaring terdiam kalau si anjing mulai menyerang anda, biasanya kalau anda pura-pura mati kemungkinan anjing tidak tertarik lagi menyerang anda, karena anjing menyangka lawannya sudah mati.
  5. Bila masih tetap diserang, rendahkan wajah Anda, dan tutupi telinga dengan tangan.
  6. Berdoa semoaga anda akan selamat.

Tutorial :: Youtube Video (Autoplay) | Berwarna

Assalamualaikum.

Lily rasa disini semua sudah sedia maklum tentang pasang lagu dari youtube kan.. oleh itu tak perlu lah nak ajar banyak-banyak.. tapi bagi siapa yang belum buat lagi.. boleh klik sini

ok.. hari ini lily nak ajar macam mana nak warna youtube video tu dengan warna kegemaran anda.. sebenarnya lily pun nak buat bendalah ni hari tu, tapi lily belum sempat nak pecahkan code sambung code  untuk dijadikan seperti macam ni..

cantik kan dah berwarna ? lily suka grey dan pink..

Sapa yang nak buat macam lily boleh follow step dibawah ye :
Bagi yang belum pilih lagu lagi boleh Tekan sini

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template 

2. Di bawah ni adalah code yang korang seacrh dari youtube tadi...
<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>

 Untuk transparent bagi background putih  

<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>
3. Save. 

** Ambil code warna sini
Kalau dah jadi jangan lupa bagi tahu lily ye.. yang tak jadi pun tanya jugak ok.. sebab lily tak terangkan detail.. tak sempat dah..


Tutorial :: Link Bershadow Apabila Disentuh

Assalamualaikum.

1. Dashboard >> desgn>> edit html >> tick expand widget


2. Tekan ctrl f dan search code ni 
]]></b:skin>
3. Copykan code dibawah ni dan pastekan atas code ]]></b:skin> tadi
a:hover { text-shadow: 1px 1px 3px #000000; text-decoration: none; }
4. Save Tamplete.

** Ambil code warna disini. 

Friday, January 13, 2012

Tips | Kecantikan Wajah Dan Tubuh Badan



Assalamualaikum
Dalam dua bulan terakhir ini, bumi sedang mengalami perubahan suhu, menyebabkan perubahan cuaca menjadi lebih menentu, kelembaban udara pun bertambah. Sinar matahari langsung menembus kulit kita. Ultra violet yang diserap kulit kita pun bertambah banyak. Regenerasi kulit akan lebih aktif. Pada saat ini kita sebaiknya lebih care untuk merawat kulit kita, sehingga kondisi kulit tetap terjaga, mencegah penuaan dini dan menjaga kesehatan kulit. Bagaimana cara merawat kulit menghadapi perubahan cuaca ? Berikut beberapa tips untuk merawat kulit wajah dan tubuh:

Tips-1: Bersihkan kulit dengan lembut
angin semilir menerpa wajah, membuat kita merasa nyaman, tapi menyebabkan debu dan kotoran menyumpat pori-pori kulit kita, menambah tebal tumpukan sel-sel kulit mati serta kotoran di kulit kita. Oleh sebab itu perawatan kulit yang paling utama adalah bersihkan kulit .
Jika kulit dicuci tidak bersih, maka tumpukan sel-sel kulit mati akan bertambah tebal, muncul komedo dan jerawat, hal ini menganggu penyerapan vitamin & nutrisi bagi kulit. Oleh sebab itu menjaga kebersihan kulit adalah hal yang paling utama.
Untuk kebersihan kulit wajah, pilihlah pembersih wajah yang tidak menyebabkan alergy pada kulit wajah, tidak mengandung bahan kimia yang berbahaya dan sesuai dengan jenis kulit anda.
Selain itu sesuaikan juga pembersih kulit dengan keadaan kulit kita, misalnya pada saat kita menggunakan make up tebal, pembersih kulit yang digunakan haruslah yang dapat membersihkan sisa-sisa make up dengan sempurna. Pada saat kita tidak menggunakan make up, pembersih yang digunakan dapat lebih ringan. Pada saat kondisi kulit berminyak & pada saat kulit kering, gunakan pembersih yang berbeda untuk kedua kondisi tersebut.
Tips-2: Menjaga Kelembaban Kulit
Indonesia termasuk wilayah beriklim tropis dimana suhu udara rata-rata termasuk tinggi.Sinar matahari yang menyengat dapat merangsang kelenjar minyak bekerja lebih aktif, namun kulit sering mengalami dehidrasi. Oleh sebab itu sebaiknya pilihlah produk perawatan kulit yang memiliki kandungan air yang tinggi untuk menjaga kelembaban kulit, mencegah dehidrasi kulit dan mencegah penuaan dini.
Tips-3: Gunakan Scrub Secara Teratur
Kotoran dan sel-sel kulit mati yang menyumbat pori-pori kulit, menyebabkan kulit tampak kusam dan tidak dapat bernafas lega serta mengurangi kemampuan kulit untuk menyerap nutrisi. Untuk menghindari hal tersebut, gunakan SCRUB atau LULUR secara teratur. LULUR atau SCRUB berfungsi sebagai amplas, yang mengangkat kotoran serta sel-sel kulit mati dengan sempurna, membuat kulit dapat bernafas lega &mampu menyerap nutrisi dengan optimal,serta merangsang pertumbuhan sel kulit baru lebih cepat. Kulit akan tampak bersih dan bersinar.
Gunakan Scrub atau LULUR dari bahan-bahan alami yang aman bagi kulit dan tidak menyebabkan alergi.
Tips-4: Gunakan Bahan Kosmetik Pembantu
Jika kondisi kulit wajah atau tubuh Anda dalam kondisi kurang sehat, misalkan berjerawat, kusam atau terlihat kerutan dini,  maka beberapa alternatip kosmetik perawatan atau pengobatan kulit bisa digunakan untuk mempercepat penyembuhan atau pemulihan kondisi kulit Anda.
Perlu diingat bahwa pemakaian jenis kosmetik perawatan atau pengobatan kulit tidak disarankan untuk pemakaian dalam jangka waktu yang lama untuk menghindari efek pemaksaan pigmentasi kulit. Setelah  masa pemulihan, perawatan lanjutan dapat dilakukan dengan penggunaan mild soap atau bedak pelindung lain.
Tips-5: Hindari Sinar Matahari secara Langsung
Untuk menjaga kesehatan kulit sebaiknya hindari sengatan sinar matahari secara langsung, gunakan produk perawatan kulit yang mengandung SPF.  Sesuaikan tingkat SPF dengan kebutuhan kulit anda. Jika anda beraktifitas di udara terbuka (outdoor) gunakan pelindung sinar matahari dengan tingkat SPF yang tinggi, tetapi jika anda berada di ruangan , tidak terkena sinar matahari secara langsung, gunakan pelindung sinar matahari dengan kadar SPF yang rendah. Kadar SPF yang tinggi memiliki kandungan minyak yang lebih tinggi sisi buruknya adalah menyumbat pori-pori kulit sehingga menghalangi kulit untuk bernafas lega.
Jadi hati-hati memilih pelindung sinar matahari, kadar SPF yang tinggi belum tentu sesuai untuk jenis kulit anda.
Tips-6: Perawatan dari Dalam
Untuk mendapatkan kulit yang sehat dan cantik bukan hanya mengandalkan perawatan dari luar saja namun perlu diperhatikan juga perawatan dari dalam. Kulit juga memerlukan nutrisi, makanan yang banyak mengandung vitamin A, C, dan E sangat baik bagi kulit, selain itu istirahat cukup dan olah raga juga akan membantu pertumbuhan kulit dan berpengaruh pada kondisi kulit. Tidak ketinggalan minum air putih, karena air adalah faktor yang sangat penting untuk menjaga kelembaban kulit, dan mencegah penuaan dini .
credit : info cantik
P/s: Agar tips yang lily Entrykan disini dapat di kongsi bersama 

Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh

Assalamualaikum

lily join giveaway ni.. hadiah best.. dia kata nak bg kat lily.. horeyy.. errkk betul ke? perasan kan..
ok.. dia kata hadiah untuk 10 orang suh pilih sendiri.. best kan..
cik owner sila pilih lily tau.. sayang you..

jom join ramai2.. klik banner ye..


Syarat-syarat :

1. Sila buat satu entri mengenai giveaway ini dan tampal banner kat atas dalam entri uols. (Nak copy paste pon takpe asalkan uols kepochi kat belog uols)
2. Jangan lupa link kan sekali banner di atas ke belog Nemomimosh.
3. Tag 3 orang kawan. Sila maklumkan kat diorang yang diorang dah di tag.
4. Dah selesai semua, sila tinggalkan komen kat entri ini dan sila isi maklumat yang diperlukan :
URL Link : ________________________ (Link entri yang uols buat pasal giveaway ni)

See? Sama je macam giveaway lepas cuma hadiah pilihan dia kite kasi up skett kann. Tak payah slogan-slogan sebab ini bukan peraduan gores dan menang pong. Ngeee. Giveaway ini berdasarkan hasil UNDIAN. So, sesiapa yang bertuah layak memilih SATU daripada 10 hadiah pilihan. Ingat. Besttt kannnn? Sibuk kepochi-kepochi nak bagi pilihan untuk 10 hadiah tapi mana hadiahnya kannn? Okay let's check it out!

Lily tag sini.. join tau.. babab kang..

nana | cik may | aimi

Thursday, January 12, 2012

Spontaneous Thursday | Rindu Dia Sayang Dia

Assalamualaikum


Kak lily merindui mu , sayang kamu ketat katat -.-'
Comel tak `kenet lily ?

p/s : Who wants to be friends with Lily PLEASE LIKE HERE

Tuesday, January 10, 2012

Tips | Bahaya Tabiat Gigit Kuku



Assalamualaikum
Yo..berkk lily kat sudah terlalu kehabisan kerja, jadi lily pergi siar-siar ambil angin kerana angin tengah kencang saat menunggu hujan turun, lalu lily pun menyingah sana sini bertanya kabar rakan-rakan disekeliling kawasan office lily..

Sampai di sebuah kedai topup lily berhenti nak beli topup rm10 je.. lily masuk la dalam kedai tu , tolak je pintu dia wahh sejuknya..kuatnya aircond .. jalan sampai kaunter nak mintak topup tetiba lily nampak budak pompuan tu.. err.. dia tengah dok melangok sengsorang sambil gigit kuku.. 

Alamak.. lily tak suka, nampak macam kotor je.. lepas beli topup terus lily berlalu keluar dari situ dan menghala ke office.. hari dah hujan renyai-renyai.. sampai office teringat budak tu, then terus lily dengan rasa berbanganya nak kongsi tips ni..

Sebelum ni, apa yang lily tahu , tabiat gigit kuku ni memang tak bagus baik lelaki mahupun perempuan, lagi-lagi kalau perempuan , nampak seperti tidak sopan dan nampak kotor.. dah elok-elok muka cantik terus hilang mood.. hancus!

Note : Kuku yang sihat berwarna bening, bertekstur halus dan kuat. Jika kuku kamu berwarna kekuningan, rapuh,  bergelombang atau bertitik-titik putih menandakan kuku kamu tidak sihat. Kuku yang tidak sihat boleh menyebabkan pelbagai penyakit. Salah satu penyebab kuku tidak sihat adalah kebiasaan menggigit kuku. Ada sesetengah gadis gemar menggigit kuku jari mereka saat merasa stres atau gugup.
Ada sesetengahnya pula suka menggigit kuku saat tidak sedar sambil menonton televisyen ataupun bergayut di telefon dan tahutahu, kuku jari kamu telah ‘habis’. Perlu diingatkan, kesan buruk menggigit kuku bukan hanya pada kecantikan semata-mata malah lebih dari itu. Kebiasaan buruk ini boleh menyebabkan gangguan kesihatan yang serius. Antaranya, akan menimbulkan luka pada hujung jari dan kutikula, sehingga meningkatkan risiko radang padakuku dan mulut. Jadi pastikan kamu membuang kebiasaan buruk ini dan  berikut adalah tipsnya. 

- Setiap kali memotong kuku, pastikan kamu turut merapikan kuku kerana kuku yang dipotong pendek dan rapi akan mengurangkan keinginan untuk menggigit kuku. 
- Jika kuku kamu sudah sedia rosak, bolehlah menggunakan kuku palsu untuk menutupi kuku yang rosak sehingga ia tumbuh kembali. 
- Cubalah terapi penghilang stres agar kebiasaan kamu menggigit kuku saat stres boleh berkurangan misalnya, menulis, melukis atau membaca.

Sini lily kongsikan tips untuk merawat kuku supaya kelihatan cantik.. tak perlu la nak gigit-gigitkan.. sila buat penelitiaan.. err.. betul ke ? ok.

kuku  juga  sebahagian dari penampilan yang mencerminkan kesehatan kita, saat kuku kita rapuh, bererti makanan yang kita makan kurang memiliki kandungan kalsium. Berikut tips merawat kuku untuk menjadikannya tetap sehat:

  1. Banyak mengkonsumsi makanan yang mengandung kalsium.
  2. Berikan pelembab seperti anda mengoleskan lotion pada kulit anda, lebih pasnya saat malam hari, dan jangan lupa mnggunakan sarung tangan setelahnya.
  3. Jaga agar kuku tetap pendek, berbentuk kotak, dan potong setelah mandi.
  4. Gosok air jeruk sitrun di sekitar dasar kuku agar mendapatkan warna kuku yang segar (merah muda).
  5. Untuk mencegah kuku rapuh rendam kuku selama lima menit di dalam cairan minyak zaitun yang telah dihangatkan.
  6. Kuku yang bersih dan cantik merupakan bagian dari penampilan dan sumber hidup yang sehat.

Renung-renungkan dan selamat beramal.
 credit : info cantik.

p/s: Sila Amalkan ye.. lily pun tak de pun amalkan macam tips diatas ni, tapi tak pun sampai nak gigit kuku.. sayang kuku lily.. ok mulai sekarang lily pun nak follow tips tu..

Monday, January 9, 2012

Peserta Yang Meraih Kemenagan Dalam 1st Giveaway Lily Butterfly ♥

Assalamualaikum

Berdebar-debar jantung lily nak update kali ni.. rasa macam nak tercabut keluar baru lega kot.. walau bagaimana pun lily kena akur dan seiklhlas hati menunaikan tanggungjawab ni.. ok hari ini lily mengumumkan 8 orang pemenang untuk giveaway sulung lily..

Harap anda mengambil ketenangan ye.. lily nak cerita sikit kenapa lapan pemenang je? napa tak 18 ke atau 80 pemenang??.. sebenarnya lily memang suka no lapan , sebab tu lily mulakan giveaway ni dengan 8 hari bulan dan diakhiri dengan 8 hari bulan.. malam ni lily akan umumkan pemenang pada pukul 8 malam.. like 8 sebab bezday lily 8 hari bulan.. jangan lupa bagi hadiah kat lily ok..

Tiba la masanya yang anda nantikan , tapi bagi yang tidak bernasib baik tu, jangan putus asa tau.. boleh cuba lagi lepas ni.. lily akan buat lagi giveaway yang menarik dan hadiah meletup.. lily akan pilih pemenang pun lebih ramai lagi.. maybe 80 pulak kot.. hehe
insyaallah jika diizinkan..

harap bersabar..

5 Top Winners

PEMENANG PERTAMA




PEMENANG KEDUA




PEMENANG KETIGA



PEMENANG KEEMPAT


PEMENANG KELIMA




Hadiah Saguhati

PEMENANG KEENAM



PEMENANG KETUJUH




PEMENANG KELAPAN



Tahniah kepada pemenang dan tahniah jugak kepada yang sudi join giveaway ni..
Kepada pemenang sila lihat senarai hadiah yang bakal diperolehi sini
dan berikan detail anda untuk proses penghantaran. sini

Terima Kasih..

p/s: Maaf Diatas kelewatan ini, Masalah Teknikal.

Kemuliaan Sang Semut Dan Kehidupannya

Assalamualaikum

Selamat petang, hari ini cuaca macam mendung-mendung manja tanda keamaan, semua orang suka mendung angin bertiup sejuta bahasa.. kuasa Allah.. lalu lily menjenguk ke jendela mata stret ke higway melihat kereta berterbangan seperti peleset macam nak pergi mana je tu, kemain laju lagi.. orang lain pun nak balik keje jugak.. sabar la kan..

Tengah lily membebel dalam hati tetiba segerombolan adik beradik semut melintas depan lily melalui alur-alur tingkap.. sambil berkerjaran.. '' ai, semut pun nak balik keje jugak ke? semua nak cepat ni apahal'' pelan-pelan la jalan.. 


Dengan itu terlintas la dihati lily nak update pasal semut sementara menunggu nak balik.. banyak kebaikannya yang datang dari semut ni.. sebelum ni lily tak pernah tahu pun.. sebelum ni jugak lily tak suka semut. kalau nampak semut bulu-bulu roma lily akan meremang sebab tengok dia pergi gotong-royong jalan ramai-ramai.. lily rasa macam semut tu jalan atas badan lily je.. geli..

Lily suka jadi pembunuh semut sebelum ni, jahat kan. suka semut tu cepat-cepat nak masuk dalam air lily , kalau air tumpah cepat-cepat panggil kawan-kawan dia datang. '' oi! cepat sini ada kenduri '' bila lily nak nampak terus lily penyet-penyet kan semut tu, siap mulut lily berkumat kamit berjampi serapah.. "oo.. kenduri eh, ambik kau! sehingga mati semut tu lily kerjakan" kejam!


Dan pabila sekarang lily sedar bertapa mulia semut dimuka bumi ini, rasa kesal luluh hati lily bila teringatkan lily adalah seorang pembunuh bersiri dan telah membunuh haiwan kesayangan Allah s.w.t.
tak sanggup bila teringat balik,sedih.. tapi sabar.. kerana sebelum ni tak tahu pun..

Lily dapat tahu pun bila lily dok layan ustaz azhar idrus dalam youtube yang bercakap tentang dilarang membunuh haiwan kesayangan Allah s.w.t. ada banyak lagi yang di sebutkan, bukan semut je.. oleh dengan itu lily mengambil pengajaran dengan apa yang di beritahu..

Kat sini lily nak kongsi kan sikit tentang kemuliaan sang semut dan kehidupannya.. menusuk kalbu baca bendalah ni.. sabar je lah kan.. sapa suruh lily jadi pembunuh. -.-'


Tahukah anda tentang kebesaran Allah dalam mencipta seekor semut yang merupakan binatang paling kecil di dunia? Tentu anda tertanya-tanya siapa itu semut sebenarnya. Untuk pengetahuan anda, semut merupakan haiwan serangga yang hidup secara bermasyarakat. Cuba anda perhatikan. Apabila semut berjalan, semut akan berjalan secara berkelompok. Semut tidak seperti manusia kerana semut tidak membezakan antara yang kaya dan miskin. 
Ratu semut ditugaskan untuk meningkatkan jumlah semut dengan menghasilkan sejumlah telur. Dalam sesebuah masyarakat semut akan terdapat lebih dari satu ratu. Tubuh ratu lebih besar dari tubuh semut yang lain. Manakala tugas semut jantan hanya mengawan dengan sang ratu. Hampir semua semut jantan mati setelah mengawan.
Sang semut juga memiliki disiplin yang sangat mirip dengan ketenteraan. Namun, dalam ketenteraan semut, tidak mempunyai sang perwira tetapi mereka menjalankan tanggungjawab dengan sempurna. Cuba anda fikirkan bagaimana seekor haiwan biasa mampu mempunyai disiplin sedangkan golongan serangga ini tidak dikurniakan akal fikiran seperti kita manusia. Mereka sangat berdisiplin dengan amanah yang diberikan kepada mereka. Setiap kelompok semut mempunyai tugas masing-masing.
Istimewanya sang semut adalah kerana persahabatan yang murni antara mereka. Golongan serangga ini sanggup berkorban apa sahaja. Misalnya jika berlaku kekurangan makanan dalam masyarakat semut, semut pekerja akan berubah menjadi semut pemberi makanan kepada semut-semut yang lain dengan partikel makanan yang ada dalam perut mereka. Apabila masyarakat berlebihan makanan, mereka akan ber-tukar menjadi semut pekerja. Ini adalah satu pengorbanan yang cukup tinggi, jauh mengatasi pergorbanan yang boleh dilakukan oleh manusia.
Semut sanggup memberi segala milik mereka kepada semut lain tanpa rasa ragu agar semut lain tetap hidup, sedangkan di dunia hari ini ramai manusia yang mati kelaparan tanpa mendapat bantuan makanan secukupnya.
Firman Allah SWT, “Hingga apabila mereka sampai di lembah semut, berkatalah seekor semut: Hai semut-semut masuklah ke dalam sarang-sarangmu, agar kamu tidak diinjak oleh Sulaiman dan tenteranya, sedangkan mereka tidak menyedari.” (an-Naml : 18 )
Semut juga merupakan makhluk yang sungguh luar biasa. Kajian membuktikan bahawa golongan serangga kecil ini memiliki jaringan komunikasi yang luar biasa. Semut mempunyai kaedah komunikasi yang cukup canggih kerana pancaindera mereka sangat peka. Ia digunakan pada setiap ketika. Terdapat 500,000 sel saraf yang termuat dalam dua atau tiga milimeter tubuh mereka. Oleh itu, anda perlu tahu bahawa sekecil-kecil serangga ini, ia tahu meletakkan dirinya di tempat yang sewajarnya.
Anda perlu menjadi seperti semut, walaupun kecil tetapi kualiti kehidupannya sangat bermakna. Semoga kita semua menjadi seorang manusia yang kecil fizikal tapi besar mentalnya.

Terima kasih keran sudi membaca entry lily.



credit : Majalah Pendidik

Giveaway Tiket Wayang oleh Muazfaris 2012

Assalamualaikum


Pagi-pagi buta ni lily nak join giveaway dari Muazfaris.. rasa di hormati seperti dihamparkan karpet merah+pink untuk berikan laluan lily join ga ni kerana owner sendiri yang menjemput lily..
Ok.. nak join jugak ? klic banner ok.


Cara untuk join Giveaway kali ini :


1. Buat satu entri bertajuk - Giveaway Tiket Wayang oleh Muazfaris 2012 dan letak gambar di atas serta link ke post ini.

2. Tulis dalam entri - Siapakah watak utama dalam filem terbaru Contraband? Boleh rujuk SINI.

3. Tag 3 orang dalam entri dan pastikan mereka semua tahu tentang Giveaway ini.

4. Like Fan Page (tidak wajib, kalo tak nak pun takpe).

5. Dah siap? Letakkan link entri blog korang dalam ruangan komen berserta akaun Facebook korang.

Itu sahaja cara untuk join GA saya kali ini.  Giveaway ini tamat pada 10 Januari 2012 pukul 9 pagi.


sini jawapannya : Mark Wahlberg watak sebagai Chris Farraday dalam movie Contraband.

Hadiah GA :

Ramai yang tertanya tentang hadiah.. Hadiah kali ini di sponsor sepenuhnya oleh pihak Nuffnangiaitu satu tiket wayang percuma di Cathay e@curve dan juga dapat makan percuma.

Giveway Tiket Wayang

Selain itu, ada juga hadiah Top-Up untuk pemenang yang mendapat tempat kedua iaitu top-up RM20 dan tempat ketiga iaitu top-up RM10. Tetapi ini di sponsor oleh saya.

Tarikh penyertaan dari 8 Januari sehingga 10 Januari 2012 pukul 9 pagi.



tag : nana | cik may | hafiza

p/s : kepada owner : semua lily dah buat.. lily akan suh mereka yang ditag untuk join ok..
so, pilih lily tau.. >,<

Hot Giveaway by WM Erlysa, Athirah & Madeeg

Assalamualaikum

Pagi-pagi buta ni lily nak join giveaway dari madee.. rasa di hormati seperti dihamparkan karpet merah+pink untuk berikan laluan lily join ga ni kerana owner sendiri yang menjemput lily..
Ok.. nak join jugak ? klic banner ok.


Syarat-syarat : 
- Buat satu entry bertajuk Hot Giveaway by WM Erlysa, Athirah & Madee.
- Letakkan Banner diatas dan link kan disalah satu blog kami. Either WM Erlysa , Athirah or Madee.
- Tulis - Giveaway ini dianjurkan oleh : WM Erlysa | Athirah | Madee, diakhir entry.
- Tag 3 orang blogger dan make sure diorang tahu, lebih lagi bagus.
- Lengkapkan slogan : Saya menyertai Giveaway nie kerana : @ Saya suka blog WM Erlysa / Athirah / Madee kerana : @ Buat satu slogan yang paling kreatif yang berkaitan dgn Giveaway nie / Blog kami.
- Letakkan link entry anda di comment box WM Erlysa @ Athirah @ Madee
- Letakkan link entry anda, bukan url blog. Dan sertakan nama Facebook dan url facebook.
- Comment box entry ini diatas ye, dekat dengan date. Bukan dekat bawah.
**Pemilihan berdasarkan Random.org dan slogan terbaik akan dipilih oleh kami sendiri :>**

Slogan :  
Last : AKHIR BULAN JANUARI 2012

Senarai Peserta 1st Giveaway Lily Butterfly by Miss Wandalaara

Assalamualaikum

Tamat lah sudah 1st giveaway lily yang sulung.. setelah selama sebulan berlangsung.. Disini lily senarai nama peserta yang join.. lily ucapkan jutaan nisbah ribuan terima kasih kepada anda rakan-rakan blogger lily yang sudi dan sanggup membuat entri giveaway ini..

Lily akan senaraikan nama -nama dibawah bagi yang tiada namanya disini lily mintak ampun dan maaf sangat-sangat.. bukan kerana lily cicirkan nama anda.. mungkin anda sudah masukkan link yang salah dan link tidak boleh dibuka.. 

lily hanya senaraikan nama yang telah komen di dalam entri giveaway sahaja.. jika anda telah menghantar link anda di tempat lain.. lily mintak maaf awal - awal ye.. (sesiapa yang masukkan link di tempat lain dan bukan di dalam entri giveaway setelah lily memberi tahu supaya masukan dalam ruangan komen, namun tiada apa-apa tindakan.. mungkin nama anda tiada dalam senarai ye...)
ampun. -.-'

Untuk mencari nama anda hendaklah anda tekan CTRL + F dan Taip link blog anda.
Bismilahirahmanirahim..
  1. http://ninasyahira.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  2. http://sayasukasepakhanafi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  3. http://gempakgituwww.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  4. http://aqilah-mysimplelife.blogspot.com/2011/12/halu2.html
  5. http://cek-chiqa.blogspot.com/2011/12/1-st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  6. http://deyawanny.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-intan.html
  7. http://luahanhatisifiniey.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  8. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  9. http://swetiepinky69.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  10. http://nurulezateegj.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  11. http://nashasanzagorgon.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  12. http://silenttscreamoo.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  13. http://hanyaawakdihatisaya.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  14. http://hanaluvlyness.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  15. http://sitinursarahharun.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  16. http://aku-umi-and-this-is-my-life.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  17. http://farishstella.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  18. http://fairypwencess.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  19. http://aqielnotebook.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  20. http://ainieninienini9.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  21. http://ieqa-purplist.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  22. http://perfectsparklingshine.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  23. http://qesahqaseh.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  24. http://nurafrinalife4.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  25. http://daxmanje94.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  26. http://nuraribahizni.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  27. http://malamituindah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-intan.html
  28. http://eiqavandetta.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  29. http://aiminadiagilax.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  30. http://lolobua.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  31. http://meyochoko2.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  32. http://aniemshah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  33. http://cikmeinasayangs.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  34. http://alongnidar.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  35. http://izyanyancinnamon.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  36. http://mastinatina.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  37. http://imtheloveofnickhun.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  38. http://purplewarnaku.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  39. http://ciknuna97.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  40. http://anis-diyana.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  41. http://aqbengongg.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  42. http://syasyajohan.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  43. http://myblogmylife-light.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  44. http://atienabila.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  45. http://nurulbasyirah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  46. http://mem0ries-till-end.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  47. http://pinkypinkydomo.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  48. http://myrahbieber.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  49. http://withlove-nh.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  50. http://e-lyanalovelifestory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  51. http://atie-the-blogger.blogspot.com/2011/12/1st-ga-lily-butterfly-by-miss.html
  52. http://fatinnadhirah95.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  53. http://momiemonsta.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  54. http://harbeeadnan93.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  55. http://hi-iamchildish.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  56. http://dinie-aainaa.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  57. http://tyrathirahhh.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  58. http://yasminmirol.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  59. http://haisayaarol.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  60. http://eyrababymilo.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  61. http://belogsaye-echa.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  62. http://bungasentiasamekar.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  63. http://spiffyrawrr.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  64. http://macam-macam-ann.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  65. http://happinessnil-d0llieschubbiesnil.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  66. http://superpapaya.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  67. http://hakmilikfara.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  68. http://theieraziera.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  69. http://miey-miena.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  70. http://ceritacahaya.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  71. http://suha-missungu.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  72. http://domostorydomolove.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  73. http://thelieyanadiary.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  74. http://nazuhafazuka.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  75. http://www.schadonghae.co.cc/2011/12/tag-zawineiymanik.html
  76. http://diyanarauzi92.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  77. http://novelcats.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  78. http://izzahchot.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  79. http://skidsc.blogspot.com/2011/12/assalamualaikum-nak-join-giveaway-tag.html
  80. http://ellynajwa98.blogspot.com/2011/12/1st-giweaway-lily-butterfly-by-miss.html
  81. http://seindahnostalgiasemalam.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  82. http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  83. http://atikahsb.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  84. http://mastiaraathirah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  85. http://eiyra-nuqira.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  86. http://fitrisuraya.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  87. http://aini-lifepages.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  88. http://fykashafie.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  89. http://sukadukahidop.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  90. http://zyleerahman.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  91. http://yamiluvcibi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  92. http://chie-chakstory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  93. http://sygkmusorng.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  94. http://natiellahmad.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  95. http://pinangdansireh.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  96. http://melpunyebelog.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  97. http://bilamieramembebel.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  98. http://fiqiluckykiki.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  99. http://khairunnisaazrie.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  100. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  101. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2011/12/1sy-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  102. http://nuarish.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  103. http://lorongkiri.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  104. http://farra-izzaty.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-lily-butterfly-by-miss.html
  105. http://fesyenistafiacute.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  106. http://lipstikpinkk.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  107. http://tiradelittlegirl.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss_09.html
  108. http://cattompes.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  109. http://haninimohd.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  110. http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  111. http://ohmyhunnybunny.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  112. http://myownkingdomz.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  113. http://syazwanikhirizan.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  114. http://cokletbrownbaby.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  115. http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  116. http://www.simpledoubletriple.co.cc/2011/12/assalamualaikum-hi-peeps-thanks-tuu-kak.html
  117. http://kuchakinah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  118. http://loveyoulikeateddybear.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  119. http://kisahizatulatiqah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  120. http://iraelena.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  121. http://saiadyla.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  122. http://nanakimie.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  123. http://kisahgadissarawak.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  124. http://mashi-maroo.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  125. http://mustwaniekl.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  126. http://jamalinamena.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  127. http://isozaki-narumi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  128. http://lurvelyaiyra.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  129. http://thelittlefh.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  130. http://freakyfreakstory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  131. http://dreams2travel.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  132. http://ablogforgiveawaylovers.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  133. http://mryohan.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  134. http://miezacintayou.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  135. http://donatnabila1998.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  136. http://contestsesajer.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  137. http://dianhazwani.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  138. http://ilapchuu-awook.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  139. http://diaridarihati.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  140. http://nonasani.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  141. http://feruzmunirah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  142. http://syaheerayusof.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  143. http://kisahakujangankausebok.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  144. http://ekafiekaforever.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  145. http://einah-contes.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  146. http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  147. http://ilyanamickey95.blogspot.com/2011/12/ting-tong-penadd-haih.html
  148. http://miyainsyira.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  149. http://sara-quesera.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  150. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  151. http://ikablabla.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  152. http://hambaallah97.blogspot.com/2011/12/give-away-lili-butterfly.html
  153. http://eydamylove.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  154. http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  155. http://unapedora.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  156. http://zalifa97.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  157. http://yanayassin.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  158. http://st0rym0rryanyz.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  159. http://as-virtual-world-stories.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  160. http://ayielefthanded.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  161. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  162. http://tryoutmyluck.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  163. http://haffizmohdnoorbornthisway.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  164. http://faishaluvnurrfatihah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  165. http://gorgeousmetuniey.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  166. http://farahcgc.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  167. http://bizkowtlermaow.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  168. http://amyeraazmi97.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  169. http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  170. http://anakayahbercerita.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  171. http://c-anythin.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  172. http://honey-hamster990.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  173. http://cucutokmat.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  174. http://yayalicious98.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  175. http://ratuzuleyqha.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  176. http://alisa-dluverrs.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  177. http://immasuperheroin.blogspot.com/2011/12/1st-give-away-lily-butterfly-by-miss.html 
  178. http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  179. http://nufanwhatever.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  180. http://xmbmrx.blogspot.com/2011/12/1st-ga-lily-butterfly.html
  181. http://ciputchumel96.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly.html
  182. http://storymoriealeeya.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  183. http://kaubacasinipastudiam.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  184. http://mystoryasainfateha.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  185. http://pearlpuffstory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  186. http://beskodpowerb.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  187. http://mysuperdupersimplelife.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  188. http://secebisnurkilan.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  189. http://feeraakira.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  190. http://akubencihacker.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  191. http://nurnabilah99.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  192. http://apaharusbuat.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  193. http://nuraisyahainaa.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  194. http://nasyabella.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  195. http://diellaunly.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  196. http://dreamslifegiveaway.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  197. http://zareliqaafiqa.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  198. http://duniapinksaye.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  199. http://miszledy.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  200. http://niesschentadrdomo.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  201. http://kisahcikqurratuainn.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  202. http://lovingyouthousandtimes.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  203. http://lovingyouthousandtimes.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  204. http://atiqahtruebieber.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  205. http://ezma-chi-bam.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  206. http://zainick12.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  207. http://rotibencibread.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  208. http://yinshirin.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  209. http://sarabubblegumsayang.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  210. http://ainunqalbi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  211. http://sufistrawtoberry.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly.html
  212. http://cikladybird90.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  213. http://emelienablognotyours.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  214. http://mumtaz-aini.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  215. http://diarybersepahku.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  216. http://ehfarahin.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  217. http://faryna-lovestory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  218. http://madieygadis98.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  219. http://mexxrahbelog.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  220. http://qasihshaliya.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  221. http://haziqahpunye.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  222. http://khaytious.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  223. http://drunkerlove.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  224. http://sheeda-misssweety.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  225. http://liyanaadilla.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  226. http://cintabudaksekolah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly.html
  227. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  228. http://cerita-ismah.blogspot.com/2011/12/saya-join-contest-lily-wandalara.html
  229. http://segerimisbaiduri.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  230. http://emyzulaiha.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  231. http://sweetlittle-pumpkin.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  232. http://cikrame-rame.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  233. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  234. http://hotstorythisyear.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  235. http://celotehciktia.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  236. http://iwishiwillwin.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  237. http://aerynreen.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  238. http://kiterwsyunkawak.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  239. http://waniekehcik.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  240. http://rock-secretonlinegurlzz.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  241. http://miechalovechocolate.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  242. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  243. http://wiwinstory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  244. http://celotehciktia.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  245. http://secretlifeanis.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  246. http://nurulfaqihah13.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  247. http://shaherahishakstory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  248. http://mypinkydiarysyafa.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  249. http://nedysweetie.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  250. http://ikinas.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  251. http://afiman81.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  252. http://tomatomeyyy.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly.html
  253. http://beautifully98.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  254. http://dirzmieiyka.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  255. http://yellyoowoohaa.blogspot.com/2011/12/giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  256. http://gadisbibirseksi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  257. http://story-littlesunshine.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  258. http://axoetakjahat.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  259. http://merpatipurple-kis.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  260. http://tentangid0paq.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  261. http://aiydanew.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  262. http://shea-shaiful.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  263. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  264. http://arm92.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  265. http://giveawaysahaja88.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  266. http://duanmizastory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  267. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  268. http://elinahoneylove.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  269. http://mysilentnote.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  270. http://tgifmalaysia.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  271. http://www.lyssasecret.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  272. http://gadiskidal.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  273. http://belog-sn-aieen.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  274. http://sirambotmaggi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss_22.html
  275. http://ceritaladiespurplegc.blogspot.com/2011/12/ist-giveaway-lily-buterfly-by-miss.html
  276. http://syanierapurplishgurlzz.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-lily-butterfly.html
  277. http://eykinlifestory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  278. http://missamateurcook.blogspot.com/2011/12/1st-give-away-lily-butterfly-by-miss.html
  279. http://nurul-balqisruslan.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  280. http://cikmirabee.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  281. http://pinkitusweet.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  282. http://tralalaieqa.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  283. http://nienasofea.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  284. http://azreen-honey.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  285. http://ainul-hayati.blogspot.com/2011/12/1-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  286. http://lavender498032.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly.html
  287. http://mieslaili88.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  288. http://syimi-alwaysbehappy.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  289. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  290. http://mynnn1234.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  291. http://nabihahwajihah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  292. http://aqilasaza.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  293. http://butiwillneverchange.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  294. http://sukahatimimey.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by.html
  295. http://missniesastory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  296. http://sitinurshamimie.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  297. http://www.dirahsayeng.co.cc/2011/12/assalamualaikum.html
  298. http://mysarahyours4ever.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  299. http://notearsinlove.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  300. http://sallyyatiey.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  301. http://ainizazi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-intan.html
  302. http://diaryoftira.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  303. http://ainarowkk.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  304. http://ayienadhasukemembebel.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  305. http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  306. http://diaryzakiah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  307. http://mayandhanis.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  308. http://missfieka98.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  309. http://najwazukri.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  310. http://itallaboutmystory.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  311. http://fieynason9diary.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  312. http://mishluvie.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly.html
  313. http://gurlgemini.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  314. http://daricahayamataku.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  315. http://secrettales97.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  316. http://mascontestgiveaway.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  317. http://sirambotmaggi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss_22.html
  318. http://melaola.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  319. http://nuruldya13.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  320. http://foolishlovevictim.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  321. http://qyrndishdush.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  322. http://drippyhokeypokey.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  323. http://puteri-miza.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  324. http://hazanis.blogspot.com/2011/12/hye-hye-hye.html
  325. http://syazastoryhere.blogspot.com/2010/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  326. http://cikpykahpunyecerite.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  327. http://sabrinaazhar.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  328. http://usharapa.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  329. http://raralovella.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  330. http://akuwanblur90.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  331. http://sitizarizza.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  332. http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by-lily-butterfly-by-miss.html
  333. http://kalapenamenari.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  334. http://loveyoucontest.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  335. http://yanazz-lya.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  336. http://eyra-miszeyra.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  337. http://eikanurviolet.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  338. http://aq-suka-contest.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  339. http://nadyabubblecontest.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  340. http://farhanahadzlan2.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  341. http://ladysyirahbiebersimpson.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-lily.html
  342. http://hepysmurfsenget.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  343. http://lassierose.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  344. http://ceritaakulahh.blogspot.com/2011/12/click-banner-kalau-nk-join-yeah-okayy.html
  345. http://hawaii-killer.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  346. http://sheannajuliet.blogspot.com/2011/12/batch-18-1st-giveaway-lily-butterfly-by.html
  347. http://gamalsdaughter.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  348. http://cintadalamhatijanganbagimati.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  349. http://domocupcakeslover.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  350. http://ihatesbitches.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  351. http://ainastorytelling.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  352. http://kupukuputerbang-aina.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  353. http://kachaliyana.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  354. http://saranghaesolehah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  355. http://haniefariha91.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  356. http://madieygadis98.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  357. http://erinhisham.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  358. http://einzmiszmessyartwork.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  359. http://farahbatrisyia99.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  360. http://izzahliciousblogger.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  361. http://belogawekchoco.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  362. http://keypadmeletup.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  363. http://neaflerida.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  364. http://sigulagulacinta.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  365. http://tomatomeyyy.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  366. http://hanahyun.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  367. http://nadzirahazani.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  368. http://opiecoklat.blogspot.com/2011/12/1-st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  369. http://akubudakterpinggir.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  370. http://bonamanacloset.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  371. http://hadiahkehadioh.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  372. http://azzafdzal.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  373. http://taurus-tunteja.blogspot.com/2011/12/1-st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  374. http://freezyfrizes.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  375. http://missprankish.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  376. http://missefti.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  377. http://hate-n-love.blogspot.com/2011/12/1at-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  378. http://purpleholics-ladyzsara.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  379. http://saranghae-ou-kyuhyun.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  380. http://k-pophitsz.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  381. http://miszaidamyra.blogspot.com/2011/12/hyee-yess-jum-join-first-giveaway-by.html
  382. http://optinisstic.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  383. http://sigadis-naraomey.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  384. http://izzahliciousblogger.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  385. http://saiamerapulagi.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  386. http://diellaunly.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  387. http://taukebloggerialahsaye.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  388. http://zaujahafis.blogspot.com/2011/12/l-1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  389. http://zeeiyra.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  390. http://darkhanna93.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  391. http://thelieyanadiary.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  392. http://kosongitukosong.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  393. http://az-meeda.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  394. http://nurhudaismail.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  395. http://armalchentaputera.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  396. http://saatindah92.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  397. http://fiqrakendet.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  398. http://mieyanotebook.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  399. http://myapeapeaje.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  400. http://sigulagulacinta.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  401. http://sitipurple.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  402. http://ceritatentangeryn.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  403. http://wafaawla.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  404. http://serisumbawarni.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  405. http://iloveyoufollowers.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  406. http://cintakukini.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  407. http://bintangsantex.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  408. http://alfysapine.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  409. http://hanisamirahcute.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  410. http://yanieluvislam.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  411. http://sheerayaakob.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  412. http://coklateyes.blogspot.com/2012/01/1st-give-away-lily-butterfly-by-miss.html
  413. http://azureenordyn.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  414. http://24-7nay.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  415. http://anakenciksalamat.blogspot.com/2012/01/syarat-syarat-pernyertaan-buat-entri.html
  416. http://yslgalz213.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  417. http://datinqatst.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  418. http://fyqah-chocobear.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  419. http://jejarigadismenaip.blogspot.com/2012/01/1stgiveawaylilybutterflybymisswandalaar.html
  420. http://ezzathepolkadots.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  421. http://efipurpleshine.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  422. http://nieynaofficialblog.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lili-butterfly-by-miss.html
  423. http://aiman-cool-aime.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  424. http://realitihidupseoranginsan.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  425. http://ifsha.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  426. http://gummyloveice.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  427. http://yuyunsibuncit.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  428. http://ciksyiedastorymory.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  429. http://www.alamhati.com/blog/2012/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss-wandalaara/
  430. http://gadisnotapelekat.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  431. http://alvas-87-contest.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  432. http://inahasan.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  433. http://kiki96xoxo.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  434. http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss_05.html
  435. http://mayandhanis.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  436. http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-m.html
  437. http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  438. http://fiezahkecik.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  439. http://sipenyapuburuk.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  440. http://www.muazfaris.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  441. http://ainzazakaria.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  442. http://taufidris.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  443. http://tintahatiku.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  444. http://ogy2112.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  445. http://dzuletz.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  446. http://farizafairuz.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  447. http://herplatform.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  448. http://izancute.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss_06.html
  449. http://penyapubercabang.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  450. http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  451. http://atieffa.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  452. http://blogjuniza.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  453. http://zitaomar.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly.html
  454. http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  455. http://inasepi.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  456. http://gengggkapak.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  457. http://daksimple.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  458. http://emiliaramli.blogspot.com/2012/01/giveaway-lagi-sukanya.html
  459. http://ema-mel0dy.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  460. http://foolishlovevictim.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  461. http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  462. http://erawatie18.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  463. http://fazleenkamarudin.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  464. http://ayuayu101.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  465. http://dastorymorry.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  466. http://norazwa50.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  467. http://qard91.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  468. http://pinkparislove.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  469. http://queen-nouvelle.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  470. http://beautyshinju.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  471. http://kachaliyana.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  472. http://bicaradarihatiseoranghamba.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  473. http://sukahatimimey.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-by.html
  474. http://irmawewit.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly.html
  475. http://doubleydv.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  476. http://suriayatidatumudin.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway.html
  477. http://wonderfullife911.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  478. http://aku-dia-danbelog.blogspot.com/2012/01/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  479. http://pinkpurplemerah.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html
  480. http://puteri-miza.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html

Lily mintak maaf..
itu saja yg join setakat ini..
bagi sesiapa yang tidak sempat kita bertemu di giveaway yang lain ye.
insyaallah..

Senarai Hadiah DISINI

Nama Calon-calon PEMENANG akan lily umumkan Esok Pukul 8 malam ok..
Hari ini kita BW dulu rama-ramai.. Seranggg!
Harap Bersabar.. Mengeletar 1 badan sapa dapat PERFUME tu.. >,<`



 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna