Lazada Malaysia

Friday, August 31, 2012

Salam Kemerdekaan ke-55

Assalamualaikum^^
Salam merdekaan.. dalam semua orang pakat meredeh jem semata-mata nak rekod tembakan bunga api yang maha ohsem.. sama macam lily dok semangat MERDEKA konon.. kehkeh..


ok.. mempersembahkan jalur gemilang saya..

walau huduh namun tetap ikhlas.. hehe

♫ tanggal 31,
bulan 8, 57
merdeka.. merdeka.. merdeka.. ♫♫


Terima Kasih sudi singgah sini.

Thursday, August 30, 2012

BAMBOO CHARCOAL BODY SHAPER (SLIMMING SUIT)

Assalamualaikum^^

BAMBOO CHARCOAL BODY SHAPER (SLIMMING SUIT)
BAMBOO CHARCOAL BODY SHAPER 
(SLIMMING SUIT)
Harga Pasaran :RM50.00 (termasuk pos penghantaran)**
INFO :
Sut pembentuk badan ini dibuat daripada bahan semulajadi yang anti kuman iaitu gentian arang buluh (bamboo charcoal). Sut ini juga kuat, elastik dan nyaman dipakai.
Sut pembentuk badan yang turut mengandungi sinar infra merah yang dapat melancarkan peredaran darah dan metabolism, membakar lemak-lemak berlebihan, membentuk lekuk tubuh yang indah dan memberikan keyakinan kepada pemakai untuk hidup lebih baik dan bersemangat.

Sut ini sebaiknya dipakai sejak awal pagi pada setiap hari kerana dengan memakai terus akan mencegah kegemukan dan mempertahankan tubuh yang indah dan sihat
  • Dijual di dalam kotak yang cantik dan sesuai dijadikan hadiah
  • Warna :  Kelabu seperti di dalam gambar
  • Untuk mencapai hasil yang lebih baik, pakai 8 jam sehari selama 2 bulan




Antara kebaikan sut ini adalah :
  • mengecilkan perut dan melangsingkan pinggang
  • membakar lemak yang berlebihan
  • menaikan dan mengencangkan payudara dan punggung.
  • melancarkan peredaran darah dan metabolisme
  • mengurangi sakit punggung dan tulang belakang
  • mengurang sakit saat menstruasi.

Harga : RM50.00  sahaja
**Untuk membeli produk ini boleh la buat pembayaran mengikut harga yang tertera. TIADA KOS TAMBAHAN kecuali untuk penghantaran SABAH/SARAWAK sahaja di kenakan RM10 (bg setiap SET) untuk penghantaran.
PERHATIAN
Sila periksa body shaper anda sebelum dipakai. Body shaper yang rosak/koyak tetapi mempunyai kesan seperti telah dipakai tidak akan diterima semula dan wang tidak akan dikembalikan.
SIZE :
Size S-M (45-60kg) 
Size L-XL (60-80kg) 
Size XXL-XXXL (Paling Besar)*
CARA PEMAKAIAN :
  • MULAKAN DARIPADA BAWAH SARUNG KE BADAN.
  • PAKAI SELAMA 8 JAM SETIAP HARI UTK MENDAPATKAN KESAN YG CEPAT.
CARA CUCIAN :
  • Cucian tangan dengan sedikit sabun tanpa bahan pemutih atau mesin
  • Perah dengan lembut selepas di cuci dan biarkan kering di tempat sejuk/redup
Berminat?
Sila emelkan pertanyaan ke lilywandalaara@gmail.com
ATAU sms 013-3675584.

NATURACTOR FOUNDATION

Assalamualaikum^^

Hello.. Hello.. 

ANDA IMPIKAN MAKEUP YANG TAHAN LAMA? TIDAK BERMINYAK? RINGAN DAN WAJAH YANG BERSERI-SERI?
INILAH PRODUK YANG PALING TEPAT..NATURACTOR COVER CREAM MERUPAKAN FOUNDATION YANG DAPAT MENUTUP SEMUA CELA-CELA DIWAJAH..SELAIN ITU JUGA IA DIPERBUAT DARIPADA BAHAN BERASASKAN TUMBUH-TUMBUHAN ORGANIK DAN TIDAK MENGANDUNGI BAHAN KIMIA YANG BOLEH MEMBAHAYAKAN KULIT..


Apakah NATURACTOR???

Naturactor merupakan keluaran Meiko, daripada Jepun - bedak yang berasaskan tumbuhan organik. Ia mengandungi ekstrak bunga sakura. Bunga sakura merupakan bunga yang boleh memberi kebaikan kepada kulit kita. Antaranya adalah :

Membantu kulit menjadi lebih lembut 
Membantu menghidratkan kulit 
Mengurangkan masalah kulit ( Sesuai unttuk kulit berjerawat)




Terdapat 10 jenis tone yang sangat sesuai untuk semua warna kulit.



Antara jenis warna dan kulit adalah :
naturactor 130
RM50 
untuk kulit cerah (chinese skin lightest)
**Saya guna yang ini..

naturactor 140
RM50 
untuk kulit cerah (chinese skin lighter)





naturactor 141
RM50 
untuk kulit cerah (chinese & malay skin light)


naturactor 150
RM50
Dark skin color (normally) - Indian skin (dark)
naturactor 151
RM50
untuk kulit melayu, kuning langsat,sawo matang
sesuai untuk jenis kulit orang asia.

naturactor 152
RM50 
untuk kulit yang hitam manis.. 






KELEBIHAN NATURACTOR???

- Anti kilauan/tidak berminyak
- 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
- Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
- Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
- Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
- Tahan sehingga 12 jam
- Tidak menutup pori-pori
- Digunakan oleh makeup artis professional & mak andam
- Kulit terasa ringan, tidak melekit & kelihatan gebu!
- Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan,photoshoot dll
naturactor 153

RM50 - untuk Shading.



naturactor 161

RM50 - Additional foundation (yellow)

Sesuai untuk menutup gelap bawah mata.



naturactor 171
RM50 - Acne skin / scarred (green)
bebas jerawat,cela dan soft.






naturactor 181

RM40 - Additional foundation (white)

Boleh digunakan untuk base makeup.


Awas!
Pastikan anda menerima yang ORIGINAL.


Contonya :  penutup case Naturator yang original terdapat 2 perkataan bertulisan cina. manakala yang tidak original tulisan diatas penutup case adalah  | NATURATOR | . harus berhati-hati okey !


Ciri2 Naturactor Tiruan:
1. Berminyak dan bila pakai nampak berminyak sangat.
2. Bila Apply banyak kali pun tidak akan menutup cela atau parut2.

3. Teksturnya sangat lembik tidak padat. 


NATURACTOR FOUNDATION CREAM
Harga Pasaran :RM50.00 (termasuk pos penghantaran)**

Berminat?
Sila emelkan pertanyaan ke intansaffyna@gmail.com
ATAU sms 013-3675584.

Sunday, August 26, 2012

Selingan Di AidilFitri 2012

Assalamualaikum^^

Dah dua minggu lebih kot raya menjelang tiba, aku baru hegeh-hegeh nak upload gambar raya selagiada kesempatan selitkan je.. exceli raya ni tak best sangat pun tapi duit raya best..hehe

Seperti di tahun-tahun yang dulu, se-opkosnya akan beraya di kampung mama at kedah.. tok, tokwan masih ada lagi malah sentiasa sihat walafiat.

Hanya segelumit gambar poyo yang aku share kan.. Dengan ucapan SELAMAT HARI RYA AIDILFITRI. kuikui..

Haya Pertama.

Baba and Mama saya.. mama nak nak cakap ape tu? belum sedia ehh.. hehe

Duit raya dari my dad.. 

Tiga beradik yang very funny dan cute.. yeah!
ada lagi sorang but is a hensem boy...

Tadaa.. The hensem Boy..

Raya Kedua.

Intan Azaharin and Intan Nur Ashikin
ohsemkan..

That me..
eh..mama (grey) and maktam la.. saja buat tak nampak..


Small Family tapi Penuh kasih sayang..
Love sampai mati :D

Sekian, 
Maaf zahir dan batin.

Saturday, August 4, 2012

LOVE FOREVER....

Assalamualaikum^^

Tiba-tiba...
segala terukir...


ps: miss him rite now!

Friday, August 3, 2012

11 Orang Yang Mendapat Doa Malaikat

Assalamualaikum^^



 1  Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.

 2  Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.

 3  Orang yang berada di saf depan solat berjemaah.

 4  Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah (tidak membiarkan kekosongan di dalam saf).

 5  Kalangan malaikat mengucapkan ‘amin’ ketika seorang imam selesai membaca al-Fatihah.

 6  Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat.

 7  Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah.

 8  Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan.

 9  Orang yang membelanjakan harta (infak).

10 Orang yang sedang makan sahur.

11 Orang yang sedang menjenguk (melawat) orang sakit.


PS : semoga kita semua dirahmati oleh Allah awt.
Terima kasih sudi baca ^^

Wednesday, August 1, 2012

Tutorial :: Blog Mesra SEO

Assalamualaikum^^


Serius, lily memang tak faham ape itu seo sebelum ni, dan berjuta kali kot menkaji tak faham-faham jugak. tipu la tu takkan bengap sangat kan..kekee.

kelebihan seo adalah anda boleh jadi ranking apabila pemgumjung seacrh di google,walaupun anda tidak ping entry ataupun update entry.  jadi blog anda akan mudah mendapat trafik.

penting jugakan SEO ni ?
macam mana nak buat? ok anda hanya perlu megikut tutor dibawah ni ok.


Tutorial blog mesra SEO
  • Login account>dashboard>design>edit HTML (expand widget template)
  • search code di bawah ini guna fungsi   ctrl+f  :
<title><data:blog.pageTitle/></title
  • gantikan kod di atas dengan kod yang baru di bawah ini
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
</b:if>


  • preview dulu, kalau tak error
  • Save.
  • Selamat Mencuba.

Drama Bersiri - Atas Nama Cinta | Full Vision




Assalamualaikum^^
Atas Nama Cinta masih lagi berpaksikan kisah cinta dan ceritanya bermula apabila Ahmad (Roy Azman) tiba-tiba pulang ke kampung halaman membawa anaknya, Saiful (Shah Iskandar) hingga menimbulkan tanda tanya kepada penduduk kampung kerana sebelum ini dia menetap di Kuala Lumpur.

Sebenarnya, Ahmad mempunyai alasan tersendiri iaitu ingin melarikan diri dari along yang memburunya selepas gagal membayar hutang dan satu-satunya tempat selamat untuk bersembunyi ialah kampungnya.
Di kampung berkenaan, Saiful bertemu sebelum berkenalan dengan Cinta (Fiza Halim) yang selalu menjadi mangsa buli. Sejak itu, Saiful sering menyelamatkan Cinta daripada orang-orang yang cuba membulinya.
Dari situlah mereka menjadi rapat dan cinta mula berputik. Bagaimanapun, bagaikan tidak serik, Ahmad bertindak di luar batasan apabila mencuri wang simpanan milik ibu Cinta iaitu Zahara.
Ahmad kemudian melarikan diri ke Kuala Lumpur dan menggunakan wang terbabit bukan untuk membayar hutang sebaliknya berjudi. Nasib tidak menyebelahinya, dia bukan saja kalah malah kini turut diburu Zahara yang bertindak menjejakinya.
Akibat insiden itu, pelbagai konflik tercetus antara Saiful dan Cinta. Apakah yang terjadi kepada bibit cinta yang baru mula berputik antara Saiful dan Cinta? Mampukah mereka mengecap cinta yang diimpikan selama ini?
Lakonan Shahrizal Jaszle, Fiza Halim, Tasha Shilla dan Shah Iskandar

Sumber: Sinopsis Drama Atas Nama Cinta Slot Akasia TV3 | melvister.com 
Atas Nama Cinta | Episode 1 
Atas Nama Cinta | Episode 2
Atas Nama Cinta | Episode 3
Atas Nama Cinta | Episode 4
Atas Nama Cinta | Episode 5
Atas Nama Cinta | Episode 6
Atas Nama Cinta | Episode 7
Atas Nama Cinta | Episode 8
Atas Nama Cinta | Episode 9
Atas Nama Cinta | Episode 10
Atas Nama Cinta | Episode 11
Atas Nama Cinta | Episode 12
Atas Nama Cinta | Episode 13
Atas Nama Cinta | Episode 14
Atas Nama Cinta | Episode 15
Atas Nama Cinta | Episode 16
Atas Nama Cinta | Episode 17
Atas Nama Cinta | Episode 18
Atas Nama Cinta | Episode 19
Atas Nama Cinta | Episode 20
Atas Nama Cinta | Episode 21
Atas Nama Cinta | Episode 22
Atas Nama Cinta | Episode 23
Atas Nama Cinta | Episode 24
creadt : cerita master

Selamat Menonton.
 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna