Lazada Malaysia

Saturday, August 10, 2013

Salam Lebaran Indahnya Syawal #2013

Assalamualaikum^^

kesempatan yang boleh ni, saya ambil peluang dengan buka laptop disaat tetamu tangah ramai kt depan tu untuk mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada semua sepelusuk dunia tahun 2013.

hah gitu kan.. sebenarnya saya nak bagi tahu la kan.. sebenarnya saya pertama kali beraya dirumah mertua dan pertama kali beraya bersama suami tersayang.. (padalah masa suami tu boyfren saya dah beraya jugak tapi tak sama nikmatnya dia sebagai suami saya..hehheeh)

lepas tu rindu kat family sendiri, sebab hari raya kan. mesti lah rindu nak salam-salam sayang-sayang pipi dengan mama,baba dan adik-adik.. siap nangis-nangis lagi call mama.. haish..dugaan paling teruk buat saya sebagai isteri. ^_T


Ni gambar 2nd syawal kami.. hari ni mood memang syok habis sebab saya dah jumpa family tercinta saya. yeayyyy..

p/s : tetiba gambar 2nd raya, 1st raya mana..?
 nak cepat !! jumpa lagi.
bye.

Monday, July 22, 2013

Promotion For Aidilfitri 2013 - Part 1

Assalamualaikum^^

Hello Girl :)
STICKY POST
bertemu lagi sekali saya dengan updating belog.. kesempatan hujung minggu saya sebokan diri dengan jualan baju raya.. sapa-sapa yang berminat boleh GRAB NOW! sebab stock terhad..

Ini pun tinggal balance je, sebab tak sempat saya tangkap gambar dah ada orang grab,booking.. ramai-ramai datang rumah saya (bukan kawan-kawan saya tapi kawan mak dan kawan2 adik..hihik) nak tengok baju raya.. saya pulak yang nerves nak jual.. haha gituw kan.
so jangan lambat.. saya hanya berikan pada sapa yang bayar dulu.. STOCK TERHAD! (jikakalau sempat saya akan restock lagi sebelum raya)

Jom shopping baju raya kat sini. harga murah tak payah penat berjalan jauh-jauhkan.. huhu


Promotion For Aidilfitri.. 
Kurung Moden Flower's (F-001)
RM74.00 ¦ Free Saiz fit S till M ¦ WhatsApp/SMS 0133675584


Promotion For Aidilfitri.. 
Kurung Moden Flower's (F-002)
RM74.00 ¦ Free Saiz fit S till L ¦ WhatsApp/SMS 0133675584

Promotion For Aidilfitri.. 
Safina Top with lycra skirt
RM64.00 ¦ Free Saiz fit S till M ¦ WhatsApp/SMS 0133675584


Promotion For Aidilfitri.. 
Kurung Peplum 3D Flower's ¦ 
RM74.00 ¦ Free Saiz fit S till L ¦ WhatsApp/SMS 0133675584

Happy shopping :)

Instagram Update : INTAN WANDALAARA

Sunday, July 14, 2013

Macam-macam tajuk entry nak letak tapi untuk tak terlalu panjang saya letak tajuk Salam Ramadhan je la.. ok bye!

Assalamualaikum^^

Nah ambik kata tak nak letak tajuk entry panjang tapi 'ter'panjang kan. bagus lah tu kan bulan puasa! ehh tetibe >_<

Memang dah dekat 40 tahun tak update belog! susahnya ada tentukan masa untuk taip THE NEW LIFE, walaupun tiga perkataan saja. siap highlight hijau lagi tau,pinjam kawan punya masa kat pusat sumber sekolah. sampai macam tu sekali maksud mendalamnya. tah pape tahh.

sempena bulan yang mulia ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua yang menunaikan ibadah puasa tahun 2013.

yang lain-lain tu nanti lah update bila senang. kalau kejap lagi senang saya update sebab saya ada banyak story nak kongsi, macam nak muntah sebab banyak sangat.. hah gituww.



Saturday, April 20, 2013

Jom Main Magic-Magic Nakk..

Assalamualaikum^^

Hi girl :)
saya nak meperkenalkan sunscreen yang mampu mencerahkan kulit malah seluruh badan pun boleh.
harga mampu milik, tapi saya tak jual pun. kuikui..

Bila nak kawen saya sibok ingin cantik kan kulit, nak kulit cerah supaya bila di hari bahagia saya tak payah mak andam tu nak tunyoh mekup tebal-tebal sampai hilang muka sebenar.. tak nak.

oleh itu saya dengan gagah mencari magic creme yang ohsem ni. like it.

CATHY L-GLUTATHIONE MAGIC CREAM SPF 130

memang terbaik.



Antara fungsinya :
*mengecilkan pori2
* melembut dan melembab
*memberi effect glowing
*berkesan melindungi kemerahan & bintik2 hitam
*menghilangakn warna kulit tak sekata dan kulit kusam
*melindungi dan membantu mencerahkan kawasan gelap di badan seperti bawah lengan, celah peha dll.


(ulang suara) tengok, boleh guna untuk seluruh badan jugak. jimatkan.


L-Glutathione Magic Cream khusus untuk wanita tropika dengan kandungan L-Gluthathione 5 kali lebih tinggi khusus untuk mencerahkan dan melindungi kulit dengan SPF 130 antara tertinggi di pasaran. Kesan pencerahan dapat dilihat dalam masa yang sangat singkat kerana kandungan L-Gluthatione pekatan tinggi dan mudah diserap.

L-Glutathione Magic Cream memberi kesan wangian yang sangat harum.

boleh dapatkan dikedai berdekatan anda sekarang.. 

mengacau je kau kan! @intanwandalaara (instagram)
bye.

Tuesday, April 2, 2013

Blog Sedang DiPerbaiki..

Assalamualaikum^^


Gambar rembat google.

Sekian.

Tuesday, February 26, 2013

Tenangkan Tidurmu Dengan Pati Delima.

Assalamualaikum^^

Memang tak reti nak buat entry apa malam-malam buta, esok perlu setel invoice yang selalu menyemak atas kepala bukan atas meja sebab selalu tidur kepala letak atas meja jadi semua benda longgok atas kepala. sekian.

maka dengan ini saya mengistiharkan bahawa saya akan tidur dengan delima kesayangan saya. semestinya membuatkan tidurku lena dengan harumannya yang amat tenang.
mempersembahkan..

rasanya semua orang dah tahu kepentingan Lotion Mustajap ni, tak perlu kot nak panjang-panjang cite.. k.bai.

p/s : Selmaat Malam.


Monday, February 25, 2013

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013

Assalamualaikum^^


Klik The Banner for Joint :)

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. hihii 
TARIKH TUTUP : 28 FEBRUARI 2013
KLIK SINI JIKA NAK TENGOK HADIAH 
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA YANG AKAN CABUT UNDI (",)

Sunday, February 24, 2013

Kursus Pra Perkahwinan yang menggembirakan

Assalamualaikum^^

Mula-mula nak taip entry ni pun dah rasa gembira macam dapat makan ais krim paddle pop hasil dari orang lain belanja. oleh kerana saya cakap pasal ais krim pelangi tu terus meleleh air liur sekarang. baiklah.

semuanya disebabkan mama dan adik. adik dah pergi kursus kawen lebih awal dari saya maka adik boleh kawin dulu, tapi sori kakak tak izikan okey. harap paham. mama pulak bila kakak cakap pasal nak kawen awal january lepas terus mama cakap, eh kak kau tu belum p kursus lagi?? kakak sentap.

dekat dua minggu kakak sentap. terus kakak fikir nak pergi kursus dengan jayanya. maka berjaya lah kakak menghadiri kursus perkahwinan yang bergembirakan selama 2 hari.

16 - 17 February 2013 yang lepas.


hari pertama datang daftar masuk rm80, oh sementinya saya datang dengan pasangan, lebih afdal katanya. sebab bila sama-sama dalam satu dewan, sama-sama dengar ceramah yang sama akan membuatkan masing-masing akan faham erti alam berumah tangga.

Nampak sangat dah tua baru nak kenal tentang kehidupan ber-suami isteri. rakan sebaya semua dah beranak pinak tapi saya baru dengan langkah pertama. namun begitu, ada yang lebih tua jugak menghadiri kursus. maka saya muda lagi sekarang. sentap lagi.

sampai je tempat duduk sendiri macam wayang jugak nak kena cari kerusi dengan numbor sendiri, perasaan mengantok membuak-buak sebab fikir ohh ceramah eh mesti bosan-boring.

Tapi, selepas penceramah datang tetiba jadi segar. sebab ustazah tu sangat exited nak bagi penerangan. happening sungguh dia. comel jugak.
uztaz pun boleh tahan lawakingnya. membuatkan berdekah-dekah perut. eh perut?
sangat mengembirakan satu hari itu. terbaikk mcm makan satey tepi jalan. terliur satay pulak dah.

hari ke-2 pun best, tapi tak sampai petang macam hari sabtu, pukul 1.00 ptg dah balik.. bila dengar balik awal terus teruja nak balik cepat, bila dah masuk dewan pada itu rasa , eh alamak dah pukul 1.00 ptg la.... cepatnya habis. see.. itu bermakna keseronokan berganda pada hari terakhir.


saya memilih MAHLIGAI FIRDAUS sebagai tempat untuk saya menghadiri kursus pra perkhawinan ni, saya google untuk dapat nombor telefon dan terus booking dan datang pada tarikh yang saya pilih sendiri. senangkan?

Mahligai Firdaus adalah yang terbaik. bukan sahaja mengadakan kursus malah menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk perkahwinan.. seronok bukan.?

sebenarnya saya dan en.pasangan gagah datang ke setiawangsa untuk mahligai firdaus, padahal yang dekat pun ada seperti setapak-danau kota. kegagahan kitaorang membawa kebahagiaan dan keseronokan berganda rupanya.

Tapi, ada tapinya.. sijil kursus tak dapat di hari terakhir kami. katanya hari khamis baru boleh terima. sabar ye kakak..

yeayyy.. dah setel langkah pertama. cepat-cepat balik rumah nak jumpa mama.. kakak dah tak sabar nak bagitahu mama yang perkara mama dok sebut-sebut dah selesai walaupun kakak belum dapat sijil.

sekurang-kurangnya dah habis bab satu, tapi.... tapi lagi, ingatkan mama dah diam dah, rupanya ada lagi.. eh kak nanti kau kena p kelinik check ujian hiv.. pulakdahh.. adalagi... nanti la dulu ma, kakak baru je balik. yela mama cakap nanti la kau pergi.. baiklah.

mama sungguh risau,saya pulak buat relex je.. kakak nak kawen bulan enam bukan esok lusa.. bawak bersabar. bersemangat nak bermenantu ke ape mama aku ni?? tak paham. tetibe.

Terima kasih sudi baca.

Friday, February 22, 2013

♥ salam Jumaat

Assalamualaikum^^





p/s : Luangkan masa 20 minit untuk membaca surah Al-Kahfi pada malam dan siang Jumaat.

Thursday, February 7, 2013

Cantikkan Diri Sendiri Dengan Pure Beauty (ibarat seperti makan buah delima yang sedap)

Assalamualaikum^^

A.ah memang sedap. dulu saya memang tak makan pun buah delima ni, tapi setelah dipaksa oleh adik, saya terus menyukainya. sehingga berebut dengan adik. kakak yang tak boleh mengalah. haa kau hebat tak kak kau ni.

sejak pada tu saya selalu makan buat delima ni, dengar kata orang tua-tua (orang lama) cakap buah delima ni banyak khasiat dan benefit dia.. jadi saya bertambah triple extra suka buah delima. hebatnya delima plus kuasa 2. tak caya pegi beli makan sampai puas. sedapkan?

Lagi, buah delima sesuai wanita mengandung, mereka cakap boleh membuatkan bibir baby merah bak delima lepas lahir. dan kulit akan lebih licin dan sehat macam kulit delima.

sebab tu ada produk kecantikkan dan skin care yang mengandungi buah delima, dalam masa yang sama membuatkan kulit anda berseri dengan delima.. sebab tu saya memlilih Pure Beauty.

saya akan buat review untuk setiap jenis produk ni. memamg terbaik untuk beberapa minggu penggunaan. anda boleh dapatkan dalam website pure beauty atau dapakan di watson berdekataan anda. sekarang ni kalau tak silap saya ada promotion untuk produk ni. dapatkan sekarang.

untuk maklumat lanjut : https://www.facebook.com/purebeautymalaysia 

Sekian, Terima kasih sudi baca.

Monday, February 4, 2013

Surat Untuk Blogger...

Assalamualaikum^^

Tahun lepas,(memang dah lama tapi baru sekarang saya tunaikan). ada beberapa blog yang mintak sponser dari saya untuk manaja giveaway diaorang. saya setuju dan terus menaja.

Bila sampai masa tamat giveaway saya sepatutnya menghantar hadiah sponser kepada pemenang, tapi apa yang saya buat? saya telah terlewat tunaikan janji. kesian kat pemenang terpaksa menunggu.. saya bukan sengaja tapi masa tak mengizinkan saya.

walaubagaimana pun saya tetap tunaikan walaupun lewat. ada dua orang yang sepatutnya menerima hadiah tu, dan saya telah pun menghantarnya berserta dengan surat memohon maaf.

Antara sebabnya semuanya saya telah huraikan dalam surat, sekali lagi saya memohon maaf. saya harap si pemenang telah pun mnerima hadiah tersebut.

Hasil tulisan tangan saya sendiri. comot giler. nak cepat punya pasal. sila paham. :)

Dengan rajinnya saya menyalin balik surat tu menjadi dua surat. tanpa fotostat tanpa menaip dengan keybord tanpa print. tapi tulisan tangan. 

Terima kasih sudi baca.

Sunday, January 13, 2013

Dapatkan Bamboo Charcoal Body Shaper Dengan Harga Hebat Serta Join The Simple Contest

Assalamualaikum^^

STICKY POST, SCROLL DOWN FOR MORE ENTRIES

Oleh kerana saya tak sempat nak lancarkan contest ini minggu lalu, sebab dengan pelbagai halangan untuk saya menaip entry ini kerana putusnya line broadband. maka hari ni saya akan melaksanakanya.
saya harap anda yang akan support saya dalam setiap jualan serta contest ini.

Diawal tahun ini adalah contest saya yang pertama dijalankan bersama jualan Bamboo Charcoal Body Shaper. Cabutan bertuah akan diberikan kepada 3 orang, jika sambutan untuk contest ini melebihi 200 orang peserta, saya akan meng-up kan 5 orang yang layak menerima hadiah dari saya. (Sebotol Minyak wangi untuk setiap seorang. bestkan ?)

Namun begitu, jika anda ingin order Bamboo Charcoal Body Shaper, akan menerima hadiah seperti di bawah ini :-

Eyeshadow 8 colour pelbagai warna. ( Tidak semestinya seperti gambar diatas tau :) )

Cara-cara mendapatkan Bamboo Charcoal Body Shaper adalah, ada boleh klik sini atau email di lilywandalaara@gmail.com / sms 013-367 5584.

Harga RM50 sahaja. PERCUMA Eyeshadow 8 colour pelbagai warna.

********************************
Berbalik kepada Simple Contest pulak, anda memerlukan tenaga kerja yang sangat simple iaitu mengikut syarat-syarat ditetapkan seperti :-

  1.  Buat Tajuk Entry seperti ini : Dapatkan Bamboo Charcoal Body Shaper Dengan Harga Hebat Serta Join The Simple Contest
  2. Masukan Gambar dibawah dalam entry anda :- 
3. Copy dan Masukkan beberapa perkara seperti dibawah dan letakkan dibawah gambar  :-
- Klik Disini Untuk Keterangan Lanjut.
- Hanya RM50 sahaja serta PERCUMA Eyeshadow 8 colour pelbagai warna.
- PERCUMA poslaju untuk semenanjung sahaja.
- Sabah/Sarawak ++RM10
- Email : lilywandalaara@gmail.com atau sms/wasapps : 013-3675584

4. Follow dan Like page dibahagian sediber blog ini.

5. Tag Seorang kawan anda. 
(sorang je pun, kalau nak lebih pun boleh, akan bertambahlah hadiah bertuah ni, jika ramai yang join saya..hihi)

6. Postkan link entry anda diruangan comment ya.

Itu saja syaratnya buat masa ini.. saya akan mengumukan tarikh tamat bila-bila masa saja tau, oleh itu, anda dijemput join simple contest ini dengan segera dan ajak sesiapa sahaja untuk join.

p/s : Ingat! 200 orang yang join, saya akan upkan cabutan bertuah. 

** Barang siapa yang tak faham, boleh tanya saya okey. - smile always :)
update:@intanwandalaara/offical

Tuesday, January 8, 2013

Semua Tergendala..

Assalamualaikum^^

Disebabkan line broadband saya telah terputus, semua kerja dan urusan untuk belog saya terganngu.. maka dengan ape yang lebih penting tentang giveaway saya juga tergendala.. maaf ya.

juga termasuk update's saya yang berkepam di draf. oleh kerana hari ini dan esok mungkin, saya buzy sangat sambil buat-buat buzy, dengan ini haruslah saya tangguhkan semuanya.

harap maklum.
(macam la aku ni penting sangatkan.. ok kesah pulak..bye!)



p/s : gambar tak de kene mengena.

update:@intanwandalaara/offical

Friday, January 4, 2013

Giveaway Akan Diadakan Mulai Esok..Jom Join !

Assalamualaikum..


update:@intanwandalaara/offical
 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna