Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday ♥ Teringgin Nak Ni !

Assalamualaikum^^

sumber:google
Lunch sat gi nak p cari ni.. Teringin ! =,=

Tutorial :: Background Pada Setiap Entri

Assalamualaikum^^
Pagi ini tuto lagi.. lily nak ajar pada new blogger yang nak buat background pada setiap entri.
tengok pada entri kali ini berlatarkan background hitam putih kan.. ia akan tambah menarik dalam setiap entri yang anda semua undate..
*
*
ok jum mula.. sangat simple je.
1. Login >> Dashboard >> New Post

2. Semasa nak pastekan code yang berikan kan ini.. anda pastikan dulu new past anda dalam keadaan ''edit html'' Bukan ''compose'' ok..
<div style="background:url(URL BACKGROUND) no-repeat;">

Taip entri anda disini.

</div>
***Biru masukan url background pilihan anda. Ambil sini ok.
***Merah taip apa-apa entri yang anda inginkan.
***Jika anda mengunakan gambar yang bersaiz kecil.. sila buang "no-repeat"


3. Dah siap publish macam biasa. dan lihat hasilnya.
Selamat Mecuba.



Monday, November 28, 2011

Tutorial :: Effect Senget Bila Cursor Menyentuh Blockquote

Assalamualaikum^^

Simple je la.. lily dah mengantuk..hikhik.. nak sambung tido balik..
ok.. tuto ni untuk blockquote nak bagi dia senget sikit bila di sentuh..
jum buat.^^

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl F dan search code ini :
.post blockquote {  ATAU   blockquote:hover {
3. Dah jumpa ? Copy code ini ok : 
blockquote:hover {

     -webkit-border-radius: 36px 12px;
    -moz-border-radius: 36px 12px;
    -webkit-transform: skew(1.deg,1.5deg);
    -moz-transform: rotate(3deg);
    -webkit-transform: rotate(3deg); }
    border:2px dashed #000000;
    -moz-border-radius-topleft: 10px;
    -moz-border-radius-bottomright: 10px;
    }
4. Paste di bawah code yang anda cari tu ok.

5. Save Tamplete. 



Tutorial : DaisyPath For Blog

Salam 1 Malaysia.


Benda ni simple je.. bagi sapa yang nak buat boleh follow step dibawah ye..

1. Masuk link ini >> Lily Comel tak ?
2. Pilih je yang mana suka ok. lily klik Anniversary.

3. Pastu Pilih anda nak guna yang mana, Mini Ticker atau Full Saiz Ticker.
4. Dah pilih kan ? then klic Next ok.
5. Pilih Background anda dan masukan widget comel pilihan anda,
6. lily punya macam ni :
7. Tekan Next lagi dan masukan detail Anniversary anda.



8. Lily masukan tarikh buat blog dan nama lily.. kalau nak uplaod gambar pun boleh dan boleh jugak masukan background bercolour. (lily tak buat pun.)
9. Klik Next untuk dapatkan code.
10. Copy code tu dan masukan dalam blog anda.
11. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript
12.Paste code tadi di ruangan itu . 
13.SAVE.
p/s: Ini hasil ciptaan lily.. comel tak ?

Tutorial :: Tukar Perkataan [Comment]

Assalamualaikum^^

Cara nak tukar perkataan comment kepada perkataan anda sendiri..
contoh : dari perkataan asal comment , lily tukarkan kepda Misscall Intan wandalaara.
cara nak tukarkan.. ikut step dibawah.


1. Log in > Design > Blog Post > Edit 


2. Dah siap ,SAVE^^ simple kan.


Tutorial :: Menukar Password Blog

Assalamualaikum^^
Zaman canggih ni orang lain suka suki je nak menceroboh harta meredak orang lain.. payah ! kenapa harus ada orang yang macam tu? lily pun tak faham..
untuk mengambil langkah keselamatan anda boleh ubah password untuk mengelakan pencerobohan.


ok.. ikut langkah dibawah.


1. Login Blog anda.. klik My Account.




2. Akan keluar macam ni :




3. Lepas tu akan keluar macam ni ye.. 




4. masukan Password lama, dan tukarkan dengan password baru.


5. Dah siap. save.


Tutorial :: Link Exchange

Assalamualaikum^^
Hari ini malas nak cerita banyak.. ada reader request jadi buat je..
Link Exchange untuk New Blogger yang nak dapat link dari blog readers lain.. senang nak terjah nanti..
Follow step dibawah ye mira.

1. Masuk Sini dulu.
2. Klik Register.
3. Lepas isi form tu, kena comfirm dulu. jadi go to email yang anda masukan tadi ok.  
   Klik Blue link ok comfirmkan ok.
4. Nanti akan automatik Login balik .
5. Lepas tu ,klik wizard.
6. Ikut seperti gambar dibawah.
7. Klik Generate and copy code. 
8. Cara nak masukan dalam blog.
Dashborad > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
9. Paste code tadi di ruangan Html/JavaSccript.
10. Dah siap .Save.

p/s: Dah jadi jangan lupa bagi tahu lily ok.. Harap boleh menjadi manfaat kepada anda.


Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah 1433 ♥



Assalamualaikum^^




Salam 1 Muharam salam maal hijrah yang ke 1433 untuk anda semua.. Semoga hari ini akan lebih bermakna dari hari-hari yang lalu.. mulakan tahun baru ini dengan kehidupan yang lebih bermakna bersama keluarga dan insan tersayang 


Sempena 1 Muharam ni lily nak story sikit tetiba teringat zaman muda muda dulu.. makan makjun lebih. dulu masa sekolah menegah kalau sambut maal hijrah mesti gediks semacam je..hakhak. bukan mengedik nak ngorat jantan..sorry ye.. tapi jadi lain macam sikit sebab cikgu kata boleh pakai baju raya.. kita pun apa lagi.. cikgu tak habis cakap lagi.. kami kami ni dok sokseh sokseh kat belakang, ''weh hang nak pakai baju kaler ape esok? tak tau lagi tengok dulu la nanti aku p tengok kat elmari ada kaler apa." macam tu la lebih kurang dialognya.


Esoknya semua pakat-pakat melaram dengan baju raya warna warni mengerlip mengerlap..
Semangat apa tak tau.. masa tu makna maal hijrah pun tak tau kot.. nak seronok je lebih..kelakar.


Himpun ramai-ramai kat sekolah pastu nanti cikgu cakap nak kena p berarak satu kampung.
wahh..seronok kemain lagi dapat jalan ramai-ramai.. lily tak dapat bayangkan kenapa seronok sangat time tu..kalau sekarang nak p kedai cenoneh depan rumah nak drive. punya malas nak jalan. 


Hampir setengah jam pusing satu kampung.. pastu orang-orang kampung pun cepat keluar depan pintu tengok perarakan kitaorang satu sekolah.. macam ada bawak pengatin je yang semua orang keluar tengok.


Dalam perarakan tu pulak kena nyanyi lagu maal hijrah.. kitaorang dok menyembang jadi jakun macam tak pernah tengok kampung.. tahu-tahu je dah sampai kat sekolah balik. huhh.. penat jugak jalan ni tapi tak terasa sangat sebab banyak sembang..hakhak.. jahat kan.


sampai situ jela cerita lily.. kenagan masa 11 tahun yang lalu.. lama dah kan..
ok.. korang semua ada story maal hijrah tak? kongsi la ngan lily^^




P/s: Selamat Tahun Baru.

Saturday, November 26, 2011

Mampukan Lily Lakukan...^^ | Nak Hadiah tak ?

Assalamualaikum ^^
Hi.. Readers.. 
Selamat Pagi.. Dah breadfirst ke? hari ini lily sarapan nasi goreng buatan sendiri, sedap ooo.. puji sendiri pulak. Sebenarnya pagi NI tak de perancangan yang penting sangat.. cuma lily ada terfikir nak bagi hadiah best kat anda semua peminat lily.. cehh ada peminat ke? tanya diri anda sendiri..hukhuk^^


ok boleh tengok kat bawah ni ada bukti..hakhak..


Lily tak dapat nak approve LAGI sapa yang requests ni.. ampun bukk ! 


lily tak dapat nak approve friends yang baru add lily sebab dah FULL... hanya anda semua boleh go to myPAGE then klik like ^_*.. pokes pon lily tak sempat nak balas.. mungkin mereka nak lily add tapi sayang lily tak boleh buat masa sekarang ni.. maaf.

Email lily yang melambak-lambak ni tak dan nak reply.. ada masa lily akan replu satu persatu. mampu ke? insyallah ye... lily mintak maaf atas semua kesulitan.. oleh itu lily akan kurnia hadiah istermewa pada peminat yang sayang lily..

***************************************************************************************************************************************************
Berbalik pada tajuk asal, sebenarnya niat hati lily yang kecil ni nak bagi hadiah pada yang sayang kat lily.(ada yang sayang lily ke? tak percaya.) tapi dengan cara macam mana lily patut berikan.. adakah lily kena buat contest atau giveaway.. layak ke lily lakukan? ada ke diantara bloggers yang cantik lagi hensem ni akan join lily ?


Masih tertanya adakah patut lily lakukan.. But sebelum apa apa hal lily nak bagi tahu hadiah dia tu memang cukup-cukup sangat-sangat menarik..hahaa.. disponser oleh orang yang tersayang untuk anda semua.
Jadi now ! simple.. anda yang budiman cantik lagi hensem.. boleh bagi lily pendapat tak, apa yang perlu lakukan.??
Kalau jadi dan tak ada apa-apa yang menghalang lily akan lancarkan secepat mungkin.. dan mungkin akan beroperasi dalam masa 1 bulan je.. hmm.


p/s: harap anda boleh membantu lily supaya menjadi la ye.. Chill^^

Thursday, November 24, 2011

Tutorial :: Comment Di-Approve (Awaiting Moderation)

Assalamualaikum^^

Hello Readers,
Selamat Pagi.. Dah sarapan ke ? wahh sekarang musim cuti sekolah.. ramai la yang p melancongkan.. bestnya.. kak lily nak ikut..
Dan ramai jugak yang adik-adik kita rajin berblogwalking.. Oleh itu mesti ramai yang akan commentkan.. jadi kak lily kak sini nak ajar macam mana nak approve kan Comement waiting oleh para pengomen..


komen yang masuk dalam belog kak lily tak de la banyak macam belog anda,anda dan anda..^^

Simple.. Sebelum Approvekan, tengok pada dashboard anda, akan jadi macam ini. Kalau takde maknanya anda belum siap setting lagi.
ok follow step dibawah :



1. Log in > Dashboard > Setting > Comments

2. Scroll ke bawah. then akan nampakk perkataan Comment Moderation.

3. Tick bahagian Always.

4. Save Settings ! Dah siap . 

Kak lily harap anda semua dalam manfaat dengan tuto ni.. Jika anda buat tuto ia akan lebih memudahkan untuk semak siapa yang anda belum baca dan membalas komen mereka.
Mudah kan. selamat mencuba.

p/s : Harap maaf lily tak dapat nak terima Friend di facebook, dah full.. hanya LIKE PAGE boleh.. ^^

Wednesday, November 23, 2011

Tips untuk Pembaca Blog Yang Setia ♥

Assalamualaikum^^
Sekian hari semakin hari tanpa entri untuk pembaca setia.. oleh kerana lily terlalu buzy dan banyak urusan yang perlu lily selesaikan. oleh itu seringkas kata-kata manis akan yang lily akan lontarkan adalah TIPS UNTUK PEMBACA BLOG YANG SETIA MEMBACA.


Rasa hati lily hari ni nak sharekan tips berbelog. Tips ini adalah untuk menjadikan blog anda ada pembaca setia malah akan lebih hebat. sangat simple (*_*)


1. Blog mestilah dalam keadaan kemas dan senang faham dengan kandungan yang jelas. ia merangkumi pelbagai jenis. 


contonya : 
  • Warna
  • -- warna memainkan peranan penting dalam setiap belog. jika memilih warna yang terlalu terang akan membuat mata si pembaca jadi sakit dan memeningkan. jadi ubahlah warna yang redup tapi anggun.
  • Tulisan(font)
  • -- Pemilihan font ikut kesesuaian belog dan tema. tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecik.. kalau besar boleh gagah lagi nak baca, kalau halus sangat macam mana kan..? ? jadi ia akan menbuatkan si pembaca blah dari belog anda dan lari sejauh 30km/jam..^^
  • Susunan Blog
  • -- susunan yang adalah hak pemilik belog itu yang berhak menentukan agar nampak kemas.. jadi pilihlah susunan yang tetap dan selesa pada diri belog anda dan si pembaca.


2. ''Entri ku terbaik yang pernah aku bikin.'' Jadi anda rasa entri anda adalah yang terbaik, mestilah yang mengandungi info terkini , tips (pelbagai tips), tutorial yang memberi manfaat si pembaca atau kisah harian anda yang menarik perhatian si pembaca.


  • Hindarkan membuat entri yang agak membusan seperti ''setiap kali pembaca setia anda masuk belog anda entri anda adalah kisah boyfie atau kekasih.. sesekali mungkin kot. 
3. ''Lambatnya nak loadinggg.. Belog dah cantik di serikan dengan entri menarik.. tapiii.. lembat macam siput ! " Dialog seperti ini mesti pernah terlintas dihati anda kan.??
jadi langkah yang terbaik adalah anda mengingatkan diri blog anda itu supaya tidak terlalu lambat untuk loading atau si pembaca setia anda susah nak masuk.. 


kalau lily dah malas nak tunggu lama-lama sebab lily adalah salah seorang penguna broadband je.. kalau line slow tak boleh kata apa dah.. mula nak hangin satu badan.


apa yang harus anda lakukan adalah :
  • Buang wedget yang tak tentu hala.
  • Tak perlu lagu yang rancak menyebabkan pening kepala si pembaca setia anda. kalau nak pasang jugak pilih lagu yang agak sentimental.. 
  • atau yang terbaik adalah tak payah pasang langsung.. sebab sesetengah pembaca hanya berminat dengan entri menarik yang anda sampaikan bukan lagu memekakkan telinga ibarat peceh hancur gegendang telinga.
  • Jangan terlalu banyak wedget yang berkelip-kelip ia jugak akan membuatkan lambat loading.
4. Gambar yang menarik juga salah satu faktor utama membuatkan si pembaca tertarik dengan belog anda. tak perlu dengan camera yang canggih.. pakai handpon cikai pun ok. **Amboi hinanya. Asalkan cantikkan dan jelas kan gambar yang kita tangkap tu. 


5. Gambar dah la besar tapi lambat loading.. ape kes, macam mana nak tengok kan.. jadi pemilihan gambar juga penting dari segi gambar yang jelas (bagi mereka-mereka yang suka upload gambar sebemban) dan saiz yang sesuai mengikut kelebaran belog anda. si pembaca pun akan puas hati dan akan datang lagi..


Habis disini saja tips lily kali ni.. lily harap tips ini mungkin jalan yang terbaik untuk meningkatkan prestasi blog anda dan memiliki pembaca setia. Tapi lily perlu ingatkan anda semua untuk memiliki "si pembaca setia" bukan hanya dimata anda mempunyai Follower yang ramai.. ada 2,3 puluh orang pun sudah memadai.. jika mereka berminat dengan belog /tuan belog/ dan entri menarik anda. 

p/s : Terima kasih kerana sudi baca tips cikai yang tak seberapa dari lily ni.. harap dapat memberi manfaat kepada anda.


p/s 1 : Harap maaf lily tak dapat nak terima Friend di facebook, dah full.. hanya LIKE PAGE boleh.. ^^

Saturday, November 19, 2011

"3rd Giveaway By Yana"

Assalamualaikum 
Selamat Malam.. Tah mengapa malam ni lily mengantuk sangat-sangat dan macam berat 10 kilo beras yang dah bertenggek kat kelopak mata comel lily ni.. tak boleh tahan lagi.. padahal banyak lagi kerja yang harus lily selesaikan.. 
Nak update entri panjang berjela pun malas tapi ada rajin sikit nak join Giveaway by yana.. sedang jalan-jalan sambil menguap tadi lily tengok ada giveaway yang menarik dan nak join.. tu yang update ni.. kalau tak.. dah bum ni.. ^^
Sambil mata layu menguap tu jangan cakap la hampir 700 kali kot non stop !
ok teruskan.. 



peraturannya adalah :
  • -Buat entry bertajuk "3rd Giveaway By Yana"
  • -Letak banner diatas dan linkkan ke entry/blog Yana
  • -Tag 3 orang rakan 
  • -Tinggalkan link entry di coment bawah ni oke
  • -Bantu VOTE Yana kat sini >TEKAN<
TARIKH TAMAT CONTEST?
20/12/2011

HADIAH?
HANDBAG/MARY KAY PRODUK/SHAWLS/TOPUP

p/s : Bestkan.. kalau nak join klik yana. Sekarang lily nak tido dulu..bye si cantik lagi hensem *_^)v

Friday, November 18, 2011

Tutorial >> Small LIKE Fun Page | Button Twitter Follow

Assalamualaikum ^^

Tutorial yang ringkas dan ringan untuk dapatkan Small Like FunPage | Button Twitter Follow. Di resquest oleh contoh adik comel ATIE. seperti yang dijanjikan boleh ikut step dibawah.


Small Like FunPage



1. Masuk Sini Dulu
2. Masukkan url username funpage anda.
3. Akan jadi seperti dibawah.


4. Untick ditempat yang ditunjukkan. ia akan menjadi seperti :

5. ok. Klik Get Code [iFrame].


6. Copy code tersebut dan pastekan di sidebar anda.

7. Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

8. Save.

Button Twitter Follow

Loading... masalah teknikal twitter yang tak dapat dielakkan.
Lily akan sambung kemudian. harap maaf.


Thursday, November 17, 2011

Tutorial >> Buang Virus Malware Dalam Blog

Assalamualaikum ^^


Sangat bersedia berjuang untuk belog tercinta semoga terhindar dari malapetaka campur celaka.. persediaan awal di perlukan untuk menentang puaka.
ok tuto kali ni adalah untuk membuang virus yang berleluasa di merata-rata, oleh itu bertindak pantas untuk melawan..


Mungkin sesetengah kita tak tahu blog kita akan diserang.. dengan ini lily memberikan langkah berjaga-jaga..


ikut step dibawah:


  • Dashboard > Design > Edit html (Tick Expand Widget Template)
  • Tekan Ctrl+F ( Taip ripway / nikbir )
  • Kalau ade keluar macam 1 link yg ade tulis ripway / nikbir delete link tu ok.

Contest : Blog Simple But Awesome

Assalamualaikum^^

Sedang Bejalan makan jalan.. sambil pegang ice Cream Cornetto, Tetiba nampak contest menarik. dah mcm menarik-manarik tangan lily untuk taip entri join contest..
Lily Dah lama tak Join Contest.. Hari ni Tetiba rasa nak Join.. Klik Contest : Blog Simple But Awesome untuk join. *_*

Syarat-syaratnya :

- A Malaysian blogger
- Mesti ada blog
- Follow blog ini ( tak wajib )
- Buat satu entry tentang contest ini dan letak banner contest itu sekali
- Tag rakan blogger ( tak wajib )
- Paste link entry di tapak komen 

Contest: Blog Ter-Comel

Assalamualaikum^^

Sedang Bejalan makan jalan.. sambil pegang ice Cream Cornetto, Tetiba nampak contest menarik. dah mcm menarik-manarik tangan lily untuk taip entri join contest..
Lily Dah lama tak Join Contest.. Hari ni Tetiba rasa nak Join.. Klik Contest: Blog Ter-Comel untuk join. *_*


Syarat-syarat-nya :
  • Buat 1 entry kat blog korang tajuknye Contest: Blog Ter-Comel dan letakkan banner dekat atas ni dalam entry tu Tag kan sekurang-kurangnye 3 rakan anda pastu link kan pada blog ni. 
  • Siap semua link kan entry korang dekat comment contest ni.
  • Terpulang nak follow atau x.Jika kurang 30 orang yg join contest ni secara automatik contest ni terbatal
 ( Contest ni bermula 7/11/11 dan tarikh tutup 19/11/11 )
Lily Tag :
iman nasuha
tya
meen

Contest Blog Saya Terbaikkk! by Aina n Rabiatul

Assalamualaikum^^

Sedang Bejalan makan jalan.. sambil pegang ice Cream Cornetto, Tetiba nampak contest menarik. dah mcm menarik-manarik tangan lily untuk taip entri join contest..
Lily Dah lama tak Join Contest.. Hari ni Tetiba rasa nak Join.. Kalau hang pa nak join klik sini.



Syarat-syaratnya :


1. Warganegara Malaysia #supaya sng nak post hadiah

2. Mesti ada blog #kalau tak ada, sign up cepat

3. Wajib follow blog Aina dan Rabiatul #bukan gila followers tapi untuk tahu perkembangan terkini

4. Yang boleh join ialah kaum Adam dan kaum Hawa #lelaki dan perempuan

5. Buad satu entry bertajuk "Contest Blog Saya Terbaikkk! by Aina dan Rabiatul"

6. Dalam entry tu, tempekkan banner yg ada kat atas skali tu dan linkkan kat url contest ni

7. Tag 3 org atau lebih dan pastikan dorg tahu

8. Lepas buat entry tu, copy url entry korg n then paste kat ruang comment entry contest Aina. Link mcm ni "ainamarsya.blogspot.com" takkan diterima dan automatic direject ;D
9. Contest bermula dari 22 Oktober 2011 sehingga 22 November 2011

Lily Tag Pada :

Wednesday, November 16, 2011

Tenangkan Pemikiran Gelap

Assalamualaikum^^
Huh ! sangat penat sedari tadi tak berganjak dari tempat duduk kusyen empuk. Pinggang dah meletop kepala dah senget. banyak sungguh kerja perlu dibereskan. berehat sebentar bersama belog kesayangan lily sambil update entri.


Mata naik juling mengadap cahaya lappy, mengadap bijik-bijik kecik untuk menyusun kata-kata. oleh itu perlulah tenangkan mata dan pemikiran walaupun hanya 3minit.. wah ! lily menaip entri 3 minit je.. cepat tol !


mula mentutur perkataan sambil tangan kanan pegang biskut petak untuk disantap sebelum keluar lunch.




Memandang sawah bendang yang menghijau mengikatkan rumah tok di gunung jerai,kedah.
rasa segar tengok warna hijau. sama segar bila berada dalam aircond kat sini. walaupun jauh gunung nun sana namun dekat dihati.. walaupun jauh pemandangan itu namun luas sikit fikiran dari serabut dengan kerja.




Rasa nak pergi jauh ke dasar laut. tengok ikan-ikan comel. walaupun hanya snorkling. dapat tenangkan fikiran yang kusut. kawan dengan ikan nemo. penuh kedamaian lautan yang biru membuat rasa nak tido. zzz..




Jarang sekali kita dapat menemuinya. kalau nak tengok hari-hari seacrh google jela.. tak realiti. bosan. jalurnya penuh keindahan warna pelangi.. 
♥Apabila Allah Hilangkan Matahari dan ia memberi kita pelangi. indah.


p/s: ketenangan sudah menguasai diri melihat keindahan ciptaan Allah s.w.t

Tutorial >> Tukarkan ''Post A Comment'' Kepada Ayat Yang Comel

Assalamualaikum ^^
Selamat Malam.. 
Malam ni lily nak ajar anda semua macam mana nak tukar ayat comel kat Post A Comment.
nak belajarkan.. ok follow step dibawah.






1. Log In > Dashboard > Setting > Comment

2. Cari "Comment From Message


3. Masukkan ayat-ayat comel anda di situ.



4. Ok . Tekan "Save Settings"


5. Siap *_*V

Tuesday, November 15, 2011

Perfume Gred AAA dan AA | Produk #1



Assalamualaikum^^
Hi..hi..hi.. Selamat Petang 
Hari yang penuh indah dan tenang di petang yang mendung, angin menderu deru masuk ke 
jendela berterbangan langsir biru rumah lily.. indahnya rasa pabila dalam beradu. tapi 
apakan daya hari semakin senja.


ok.. hari ini mood berseri-seri lagi happy lily ingin memperkenalkan produk baru sampai 
untuk dipasarkan. oleh itu lily sedikit 
sebanyak ambil untuk dipamirkan disini sebagai tatapan anda semua.


Jika berminat untuk memilikinya oleh order saja pada lily.. Perfume berkualiti dengan 
ketahanan sehingga 12jam dan harga sangat la murah akan lily berikan berbanding myhubby 
jual di kedai.. (pasti yang ORIGINAL)


Boleh belek-belek dulu jenama terkenal pilihan anda dibawah. serta boleh isi borang berikut.

MINYAK WANGI GRED AAA DAN AA
Senarai Harga.(anggaran)
 Gred AAA = RM200** | Gred AA = RM150** | Gred A = RM100 to RM50  (Harga Boleh Runding)


CODE : 001************************* CODE : 002
CODE : 003************************* CODE : 004

 

CODE : 005 ************************* CODE : 006

 

CODE : 007 *************************CODE : 008


 
CODE : 009************************* CODE : 010


 

CODE : 011************************* CODE : 012

 

CODE : 013************************* CODE : 014



 

CODE : 015************************* CODE : 016



CODE : 017************************* CODE : 018

CODE : 019************************* CODE : 020

CODE : 021************************* CODE : 022
CODE : 023************************* CODE : 024

CODE : 025************************* CODE : 026

CODE : 027************************* CODE : 028

CODE : 029************************* CODE : 030


CODE : 031************************* CODE : 032

 

CODE : 033************************* CODE : 034


CODE : 035************************* CODE : 036

CODE : 037************************* CODE : 038


CODE : 039************************* CODE : 040

CODE : 041************************* CODE : 042

CODE : 043************************* CODE : 044

 
CODE : 045************************* CODE : 046


CODE : 047************************* CODE : 048

CODE : 049************************* CODE : 050 (SET)


CODE : 051************************* CODE : 052


CODE : 053

CODE : 054


CODE : 055
CODE : 056

CODE : 057


CODE : 058


CODE : 059
CODE : 060


CODE : 061


CODE : 062

CODE : 063


CODE : 064

CODE : 065


CODE : 066

CODE : 067

CODE : 068
CODE : 069


CODE : 070


CODE : 071


CODE : 072
CODE : 073
CODE : 074
CODE : 075


CODE : 076


CODE : 077

CODE : 078************CODE : 079***********CODE : 080

CODE : 081

CODE : 082


CODE : 083
CODE : 084

CODE : 084

CODE : 085


CODE : 086

CODE : 087


CODE : 088


CODE : 089


CODE : 090


CODE : 091


CODE : 092


CODE : 093
CODE : 094


CODE : 095


CODE : 096


CODE : 097


CODE : 098

CODE : 099


CODE : 100


CODE : 101


CODE : 102


CODE : 103***************************CODE : 104



CODE : 105*******************CODE : 106**********************CODE : 107

CODE : 108

CODE : 109


CODE : 110
CODE : 111

CODE : 112


CODE : 113

CODE : 114
CODE : 115


CODE : 116



CODE : 117

CODE : 118


CODE : 119

CODE : 120

CODE : 121
CODE : 122 (Set)


CODE : 123

CODE : 124



J.LO CODE : 125


J.LO CODE : 126



CODE : 127


CODE : 128
CODE : 129

CODE : 130


CODE : 131



CODE : 132
CODE : 133


CODE : 134


CODE : 135*******************CODE : 136**********************CODE : 137

CODE : 138


CODE : 139

CODE : 140

CODE : 141

CODE : 142


CODE : 143

CODE : 144

CODE : 145

CODE : 146


CODE : 147


CODE : 148


CODE : 149

CODE : 150


CODE : 151

CODE : 152


CODE : 153


CODE : 154


CODE : 155
CODE : 156

Order by Email :
intansaffyna@gmail.com
 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna