Monday, November 21, 2016

Majlis Akikah Putera Mikaell Danish #2015

Salam Ladies.

Permulaan baru bagi aku setelah menjadi umi officialy . walaupun apa yang aku nak taip ni adalah #trowback disebabkan baca sini. tapi aku tetap jugak nak memenuhi blog ni.hehe. 
entry ni mungkin banyak gambar kot. :) jangan cakap kakak tak payung ye.. 
Selepas habis je tempoh berpantang 60hari, 29 March 2015 aku buat majlis akikah my prince. banyak persiapan kena buat sebab first time dalam family aku buat kenduri akikah. sebab anak aku cucu sulung.

Majlis sederhana je tapi meriah dengan kehadiran keluarga kedua pihak,kumpulan marhaban,jiran-jiran dan rakan. sambil taip sambil review jugak, jadi teruskan membaca tau.
kad jemputan ditempah khas untuk para hadirin. rekaan yang simple but nice. tema biru.
boleh tempahan sini. ig : rikochikato creative design.


Memang memenuhi permintaan, aku request tema dan deco yang macam ni, buaian ni pun atas permintaan aku masa dalam pantang, pihak gempak deco dapatkan jugak untuk aku. tqtq. 
Boleh tempah untuk baby anda kalau nak buat akikah, servis untuk tunang, nikah, sanding pun diaorang buat, banyak lagi design boleh pilih tau. photo booth dan candy booth ada. harga mampu bayar. boleh check sini.
 ig : Gempak Deco atau fb : Gempak Deco
 kumpulan marhaban hawanis, mama pun ada dalam kumpulan ni, selalu mama pergi marhaban cucu atau anak orang lain, tapi kali cucu sulung mama sendiri. 
Memang best!!
#babydanish23 dua bulan masa ni, cutenya dia lena sambil layan lagu marhaban.
Majlis dimeriahkan oleh keluarga dan rakan tersayang..
My sibling.. 
Abaikan kegemukan aku dalam video dan dalam entry ini, baru lepas habis pantang bersalin memang gemukkan.. 
Terima kasih sudi baca. 

42 comments:

amiey lee said...

cantikkknye pelaminnn baby....

salam kenal ya

ayunie ramli said...

perghh lena :) cute ade rambut :)

Atie Yusof said...

Alhamdulillah majlis berjalan lancar.. meriah nya sis..cantik thema tu :)

Intan Saffyna said...

@amiey leetq ye.. salam kenal sis
:)

Intan Saffyna said...

@ayunie ramliaah rambut dia lebat and cepat panjang :)

Intan Saffyna said...

@Atie Yusofterima kasih sis :)

Bunda_nora said...

AsSalam Intan..terima kasih sudi ke Blog Bunda.
Ini majlis akikah semasa baby 2 bulan kan.. sekarang ni tentu baby Intan dah besar, mana gambar baru dia?

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah...selesai dah ya akikah..
Terima kasih follow blog PC..alhamdulillah done follow semula..salam ukhuwah ya :)

Nor Azimah said...

Salam singgah balas singgah..
Salam kenal juga.
Alhamdulillah, selesai yea, seronok kan dpt buat majlis utk bby tersayang;)
Ank akk pun ada sorang nama Danish tau, maknanya bijak, hihi..harap bby Danish pun bijak mcm abg Danish.

Nor Azimah said...

Akk dah bls follow yea, trmkasih sudi follow blog akk yg tak seberapa tu🙈

Intan Saffyna said...

@Bunda_norawkumsalam sis,tq sb follow sini jugak.. skg ni baby ni dah 1y9m.. gambar boleh tgok di ig @intansaffyna. https://www.instagram.com/explore/tags/babydanish23/

Intan Saffyna said...

@PeRdU cINtaterima kasih kak. salam perkenalan :)

Intan Saffyna said...

@Nor Azimahwkumslam.. betul tu kak, sy pilih nama danish sb maksudnya bijak.. hehe
hi, abang danish :)

Intan Saffyna said...

@Nor Azimahterima kasih follow sini balik.. hhee:)

anajingga said...

cantik dan meriah sekali majlisnya, Alhamdulillah..singgah malam ke sini dari www.anajingga.com :)

atiehilmi dot com said...

cantiknya tema biru purple !! hee~

Minah Kiwi said...

comelnya anak sulung uollss.. selamat ber akikah uollss dari Minah Kiwi

mama ila said...

wahhh..meriahnye pelamin baby =) salam kenal..thanks follow saya yer..

eima said...

cantiknya pelamin danish ... mama dia pun comey je ....

Intan Saffyna said...

@anajinggaalhamdulillah..terima kasih sudi singgah sini jugak :)

Intan Saffyna said...

@atiehilmi dot comtq ye.. nasib baik pilih tema colour tu hehe :)

Intan Saffyna said...

@Minah Kiwitq sis sudi baca entry ni.. :)

Intan Saffyna said...

@mama ilatq kak.. salam kenal jugak :)

Intan Saffyna said...

@eimaterima kasih.. tp umi danish gemukk tak omeyy.. haha :)

Amin Hakim said...

Comel je tengok baby tu duduk dalam buaian

Minah Kiwi said...

salam kenal intan.. Minak Kiwi lawat ni..cantik la buai baby tu.. dia punya props pun cantik

senang cakap memang perfect la u punya majlis akikah baby uollss

Siqah Hussin said...

Cantiknya deco akikah :) Sesuai sangat nampaknya :)

Bestnya dah dapat anak kan. Mesti bahagia je hidup :)

Btw, siqah follow intan di sini :)

Reen Johari said...

Cantik dan meriah kenduri akikah.. :)

Azwar Syuhada said...

Cantiknya pelamin..

Intan Saffyna said...

@Amin Hakim thanks ye :)

Intan Saffyna said...

@Minah Kiwi tterimsa kasih.. salam kenal jugak :)

Intan Saffyna said...

@Siqah Hussin alhamdulillah.. ada anak sorang pun dah bahagia.. tq ye :)

Intan Saffyna said...

@Reen Joharialhamdulillah. thanks sudi singgah sini :)

Intan Saffyna said...

@Azwar Syuhada tq awak :)

Hasliynda Umairah said...

suka caler biru

Intan Saffyna said...

@Hasliynda Umairah ohh saya pun suka biru.. hehe tq ye sudi singgah sini :)

Irda Garmin said...

cantik dan meriahnya majlis..tahniah awak dah officially jadi umi :)

Intan Saffyna said...

@Irda Garmin Alhamdulillah. thanks ye.. :)

sya mimie said...

Bestnyaaa dapat buat majlis aqiqah mcm ni.. ☺

Intan Saffyna said...

@sya mimie alhamdulillah. tq ye awak :)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah
Seronok buat majlis akikah kan. tp sy ari tu just buat akikah rania dgn pihak ez qurban

salam kenal dr saya.. su

Intan Saffyna said...

@QasehnyaRania alhamdulillah.. salam kenal jugak dari saya :)

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna