Wednesday, July 23, 2014

Tak ada pun nama awak kat followers saya?

Salam Girl,♥

saya tidak tahu kenapa saya tak boleh nak masuk gambar dekat follower, so gambar tak ada bukan bererti saya tak menjadi follower anda. seperti disini :-

 

nah ambik ni sampai empat ketul saya print screen dari belog kawan-kawan kita yang saya sudah follow..

nampak tak? saya rajin blogwalking dan mengfollow kawan-kawan, serius ni. tapi memang tak keluar gambar muka macam yang saya print screen tu.

tapi 

kalau anda cakap ''Tak ada pun nama awak kat followers saya?"
sebenarnya ada, 
anda sendiri kena check sehabis-habisnya sebab nama saya sebagai follower anda ada di bahagian bawah sekali. kalau anda mempunyai follower yang ramai sampai beriban-riban, agak sukar jugak nak check satu persatu kan.. 
kalau follower masih belasan orang je boleh tengok saya sudah pun follow anda.
contohnya macam ni :-


nama saya kat bawah sekali kan. dan blogger lain yang tak ada gambar pun duduk dekat bawah jugak..

saya harap anda faham ye kenapa nama saya tak berada diatas sekali setelah menjadi follower anda. saya juga memang nak nama saya ada kat atas tapi nak buat macam mana, saya dah cuba masukkan gambar tapi tak boleh.. 

Kalau ada sapa-sapa tahu ada cara lain nak masuk kan gambar untuk follower silalah bagi tahu saya.

:) :)


Saturday, July 5, 2014

Sembang Petang : Kena Tahan Polis

Salam Ladiess,♥

petang ni kita sembang kosong je la ye.. sebab saya pun kosong idea nak buat entry panjang jela..
jom kita layan si gila kena tahan polis.

Sila menghayati sesebuah dramatis...


Mak : Lesen ! tolong beli santan !

Lesen : Lesen tgh main PSP la mak !


Mak : Otak ! tolong mak beli santan !


Otak : Otak tgh berak la , mak !


Mak : Kad pengenalan , tolong beli santan !


Kad pengenalan : Kad pengenalan tgh main facebook la mak !


Mak: Gila , tolong beli santan !


Gila: Ok , mak !

Dalam perjalanan, Gila ditahan polis kerana memandu melebihi had laju !

Gila : Ada apa , encik ?


Polis : Mana lesen ? 


Gila : Lesen tak ada dgn saya , dia tgh main PSP.


Polis : Kad pengenalan kamu mana ?


Gila : Kad pengenalan tgh main facebook.


Polis : Kamu tak ada otak ke ?


Gila : Otak tgh berak , Polis kenal keluarga saya ke ? Semua nama adik beradik saya encik tahu.


Polis : Awak ni gila , ya ?


Gila : Nama saya memang Gila. 



Ada jugak orang nama yang sentiasa disebut untuk keperluan asas..walaupun dialog lama tapi enjoy it.


 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna