Wednesday, May 31, 2017

Menangi Tiket Jet Peribadi Di Festa Raya 2017 Bintang Fashion

Salam Ladiess ♥

Salam Ramadhan semua, selamat menunaikan ibadah puasa, semoga di berkati Allah. bila cerita pasal puasa, tak lama lagi nak raya pulakk kan. rasa macam cepat sangat tak? baru awal ramadhan tetiba cakap pasal raya gituwkan.. hehe sebenarnya tak salah pun sebab masing-masing cuba membuat persiapan awal untuk aidilfitri tak lama lagi.

Ada yang dah tempah baju raya tak? tak sempat kot kalau baru nak buat last minit. rayanya better beli readymade lagi bagus tau, banyak pilihan design, nak sedondon seisi keluarga pun ada ye.. semua boleh dapatkan di Fiesta Raya 2017 Bintang Fashion.

Kedai pakaian Bintang Fashion ada 39 cawangan tau di seluruh malaysia, setiap kedai mengadakan kempen Fiesta Raya 2017 untuk setiap pelangan. Lebih Berbelanja Lebih Ganjaran.


cantiknya.. satu set family.. harga pun murah je sempena aidilfitri tak lama lagi ni. banyak lagi pilihan warna dan corak kegemaran anda.. datang ke kedai pakaian bintang fashion sekrang, dan dapat dengan harga promosi.

SGShop Malaysia || GIVEAWAY RM 1000 SHOPPING CREDIT BY WANI SUKARNO

Salam Ladiess ♥

jari terbelah pun aku masih lagi mampu menaip okey, walaupun sebelah tangan saja pegang keyboard akan aku gagah kan jua demi sesuap nasi.. hhehe sambil bw tadi terjumpa giveaway ni, sebenarnya tertarik dengan banner dia yang cute ada bunga pink, sweet sangat hehe lepas tu terus join :)

Klik Banner untuk join :)
Nyatakan barang yang PALING anda ingin beli dengan shopping credit RM100?

Tuesday, May 30, 2017

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Cikzacom

Salam Ladiess ♥

Klik banner untuk join :)

Jari Seorang Blogger Terbelah Kerana Tin Susu

Salam Ladiess ♥

ini adalah entry personal terakhir pada bulan may ni.. selebihnya adalah entry client. hehe banyak pengalaman yang mengembirakan sepanjang berblogging, sebab bulan mei ni adalah bulan paling banyak dapat job blogging, food review for ramadhan dan event. Alhamdulillah syukur sangat.

yang paling best adalah harini payment berblogging yang paling tinggi yang aku pernah dapat masuk ke akaun.. yang membuatkan aku teruja tetiba sebab payment masuk cepat. syukur ya allah.. disebabkan itu jugak aku dengan semangat nya ajak suami shopping barang umah.. tak sabar nak masak untuk berbuka puasa sebab nak celebrate dengan keluarga dengan rezeki yang aku dapat.

tapi kegembiraan tu bukan hak milik kekal yang boleh kita miliki sepanjang hayat. ada masa kita perlu rasa derita sebab harini aku telah menimpan satu pengalaman baru, yang sesiapa pun tak akan menerimanya.. walaupbagai mana pun kena jugak tetap bersyukur sebab ni ada bahagian yang aku kena terima.


sedih, terluka, itu sudah pasti. tapi aku kuat kan semangat untuk teruskan ramadhan demi keluarga. ya Allah berikan aku kekuatan.  nampak macam suspen tak? hehe

Monday, May 29, 2017

Khasiat 100% Madu Asli Dari Honey Hub

Salam Ladiess ♥

Bila bercakap tentang madu semua orang pastinya sudah mengetahui yang madu tualang adalah madu yang baik untuk kesihatan dan ada khasiatnya tersendiri. disini saya ingin memperkenalkan madu asli 100% semulajadi yang telah tertbukti dan mendapat laporan dari ujian makmal.

percaya atau tidak madu ini ada khasiat tersendiri yang dapat merawat segala penyakit, mari saya memperkenalkan jenis-jenis madu yang berkualiti dan 100% asli, semulajadi dan selamat dari HONEY HUB. From the Malaysian Ancient Rainforest.
semasa pelancara Honey Hub haritu, ada tiga jenis madu tualang dan satu jenis madu kelulut.. keempat-empat jenis madu itu ada khasiatnya. sebelum tu, mari baca sampai habis untuk mengetahui lebih lanjut.

Sunday, May 28, 2017

Cara Hilangkan Sakit Tekak Yang Perit Ya Amat

Salam Ladiess ♥

Sebenarnya takde pun tips sangat cuma apa yang aku amalkan ni boleh membuatkan hilang sakit tekak yang perit tu. sampai nak telan air liur pun tak sanggup. perit sungguh! beberapa hari sebelum puasa lagi aku sakit tekat, memang nak makan ape pun tak boleh.. bukan saja makan nak minum pun sakit. salah satu faktor ada sebab cuaca terlalu panas beberapa hari lepas.

cara yang aku amalkan ni, bukanlah penawar sebenar, tapi sikit sebanyak dapat mengurangkan rasa sakit tekak tu. banyak kali jugak aku google untuk cari petua atau tips tapi semua entry sama je. ada juga yang aku guna tips disitu, hasilnya ada menjadi dan ada yang tak.


aku selalu terjadi badan panas dalam, yang boleh menyebabkan ulser, radang rongga mulut, sakit tekak dan kulit melecet, perkara ni akan berlaku secara tiba-tiba saja.. termasuklah sakit tekat tu.. tetiba je sakit ya amat perit.

nak kata aku kurang minum air putih tak jugak.. banyak je aku minum.. dan ada yang kata faktor cuaca yang tak menentu, kakadang panas, kakadang hujan, dan kakadang terlalu panas sampai ke malam dan tengah malam pun panas.. mungkin ini yang menyebabkan suhu panas dalam badan aku, tapi tak deman.

Saturday, May 27, 2017

Berbuka Puasa Di The Venue Shah Alam Dengan Menu Tradisi Kampung Terbaikk!!

Salam Ladiess ♥

Salam ramadhan semua, dah lepas satu hari berpuasa.. seronok bila dapar berkumpul adik beradik dan keluaraga di first ramadhan dan berbuka puasa beramai-ramai. ada yang sanggup pulang ke kampung halaman semata-mata nak berbuka bersama keluarga tersayang yang dirindui.. betul kan.

harini kedua dan hari seterusnya kita akan berpuasa dan berbuka seperti biasa sebab masing-masing dah kena buat halauan sendiri, buzy dengan pelbagai komitmen. sehinggakan tak sempat pun nak masak untuk keluarga dan masih tercari- cari tempat berbuka dengan harga yang berpatutan dan hidangan yang sangat menyelerakan.

jangan risau, ada tempat istimewa yang anda cari tu. The Venue Shah Alam adalah tempat yang anda cari.. serius pasti tidak mengecewakan. ia terletak di sekyen 15 Shah Alam (waze the venue confirm sampai) disini mengaji menu tradisi kampung yang terbaikk dari resepi turun temuruh, yang dibawa khas dalam Gema Ramdhan The Venue Shah Alam.


Ramadhan / Syawal 2017 Giveaway by Kasihkuamani

Salam Ladiess ♥

Klik Banner untuk Join :)

Syaratnya sangat mudah
1. Follow blog kasihkuamani
2. Follow GoogleSha
3. Buat satu entry dengan tajuk "Ramadhan / Syawal 2017 Giveaway byKasihkuamani".
4. Bubuh benner diatas dan backlink ke entry ini.
5. Jangan lupa bubuh link entry di komen.

Friday, May 26, 2017

Giveaway Time by Aishah Badrulhisham

Salam Ladiess ♥


klik Banner untuk join :)
Syarat Wajib Giveaway
  1. Tulis satu entry yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"
  2. Follow blog : Aishah Badrulhisham
  3. Follow Instagram : @aishah.bdrlhshm & @qayra_signature_hq
  4. Like Facebook Page : Qayra Signature HQ
  5. Add Friends Facebook : Aishah Badrulhisham
Menarik tau hadiahnya. jom join..

Thursday, May 25, 2017

Syukur Alhamdulillah & Salam Ramadhan Al Mubarak

Salam Ladiess ♥

Syukur ya Allah.. sejak kembali berblogging november lepas, rezeki mencurah-curah.. Alhamdulillah. tapi bukan mudah yang disangkakan. banyak yang aku perbaiki untuk meningkat seo blog, trafik blog dan skill yang aku tarik dari dalam hati untuk menulis dengan ikhlas. syukur aku telah pun dapat benafit dengan hasil usaha aku.

niat berputus asa masih lagi menebal dalam diri, tapi bila aku fikirkan ini adalah salah satu sember rezeki aku bersemangat untuk teruskan perjuangan untuk menjadi seoranng blogger yang berkaliber dengan pengisian yang bermanfaat kepada pembaca. inshaAllah. tak salah kalau kita berfikiran positif. tak gituw hehe..

sebenarnya serius, sejak blog hilang dah lebih tiga tahun aku dah tak pernah lagi pergi event besar, invite untuk review food, jadi media.. tapi alhadulillah dari hujung bulan april hingga may ini, jadual aku penuh dengan event setiap minggu dua tiga kali. sampaikan satu hari ada dua event sekali gus, ada yang time yang sama aku terpaksa tolak dengan baik.

A post shared by Intan Saffyna (@intansaffyna) on

Wednesday, May 24, 2017

Buffet Ramadhan 2017 Di Me'nate Steak Hub Shah Alam

Salam Ladiess ♥

Keistimewaan di Me'nate Shah Alam adalah daging kambing dan lembu yang di import dari luar negara dan di masak fresh dan sangat sedap. ada bahagian tertentu yang boleh kita pilih sendiri bahagian daging mengikut harga yang disedia. untuk maklumat semua Me'nate sebenarnya tidaklah mahal seperti yang disangkakan kerena harga daging sudah termasuk dengan semua jenis masakan, dessert dan air boleh refill sampai kenyang.

untuk ramadhan yang bakal menjelang tak lama lagi, Me'nate Shah Alam menawarkan Buffet Ramadhan yang istimewa dengan harga pax yang sangat berpatutan yang pastinya semua akan berpuas hati menikmati juadah berbuka puasa di Me'nate Steak Hub.

 Beef , Lamb, Chicken dan Roasted Seabass
Set macam ni boleh makan satu family tau, memang banyak daging dalam tu termasuk daging kambing, lembu dan ayam roested. boleh makan 5-6 pax.  ada lagi menu lain yang sudah termasuk dengan set ramadhan ni., antaranya..

Tuesday, May 23, 2017

SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway

Salam Ladiess ♥

Klik Banner untuk Join :)

SG Shop nak bagi RM1000 wei.. siapa tak nak kan.. tapi dapat Rm100 credit la ye untuk 10 orang yang bertuah.. okey wat, siapa nak bagi.. hehe

jom la join sekali, untung-untung rezeki dapat la ye dakk. ni antara barang aku nak beli kalau menang nanti..

Fashion Show & Design Terbaru Dari Butik Ivan Young

Salam Ladiess ♥

Beberapa hari lepas baru saja selesai menghadiri satu event Fashion Show & Design Terbaru Dari Butik Ivan Young. sebenarnya first time aku jadi media kat sana. tapi ini dah sebahagian dari pengalaman aku dan aku agap sebagai kerja jugak.. nasib baik tak kekok sangat. hehe

memang cantik semua design yang diperagakan tu, semua untuk semua situasi. pereka fashion ivan young memilih jenis kain yang berkualiti tinggi dan sangat lembut. mari kita tengok busana yang diperagaan tu. jangan pengsan ye sebab cantik sangat. bukan saja model tu cantik malah busana tu sendiri ada design nya tersendiri..


Fashion mewah daripada Ivan Young telah dibawa ke Malaysia by Multilable Groub yang telah diperkenalkan kepada orang ramai pada Grand Opening yang menampilkan pertunjukan fashion pada 17 may 2017 di UOA Bussiness Park.

Saturday, May 20, 2017

GIVEAWAY BUSYRA TAKIYUDIN : SAYA NAK SHOPPING CREDIT RM1000!!

Salam Ladiess ♥

Dah lama aku nak beli barang dari SG Shop ni, tapi belum bekesempatan lagi. nak belek² web SG Shop ni pun kena amik masa jugak.. sebab semua best kat dalam tu.. boleh meroyan tahap tutup laptop terus tido sebab terlalu stress.. haha..

tapi kalau dapat credit dari SG Shop memang best la kan.. hehe.. jom la sasama dapatkan credit percuma dengan join Giveaway ni.. ada rm1000 tau untuk 10 pemenang.. siapa tak nak p main jauh-jauh naa.. 😆


Klik banner untuk Join :)

Friday, May 19, 2017

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Lokmanamirul

Salam Ladiess ♥


Klik Banner untuk join :)

SG Shop nak bagi RM1000, siapa taknak kan.. tapi dapat Rm100 credit je la ye untuk 10 orang yang bertuah.. okey sangat la tu.. hehe

Thursday, May 18, 2017

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Salam Ladiess ♥

Sejak contest lazada yang lepas, aku tertunggu-tunggu contest lazada datang lagi. beberapa hari lepas aku tengok few email lazada contest yang lepas.. tetiba ada contest baru ramadhan raya. wehuu.. masa tu dah tak sabar nak join, tapi terpaksa la tunggu 19 mei.. sabar ye intan.. jangan kelam sangat. hehe

so, esok la masa yang di tunggu sudah tiba.. jom kita ramai-ramai join contest.. ada rezeki menang boleh shopping raya kan.. tak gitu..


ada kelainan ye untuk contest kali ni.. sebab pemenang akan dipilih setiap minggu, setiap minggu tau.. mana tahu rezeki menang setiap minggu pulak.. ya Allah syukur sangat..  setiap minggu ada soalan yang diberikan.

klik sini untuk join ye.. simpan dalam draf siap2 esok terus publish je..


Terima kasih sudi baca.


Tuesday, May 16, 2017

Tahnik Putera Mikaell Danish & Tanam Placenta

Salam Ladiess ♥

Ingat-ingat lupa sebenarnya, sebab ingatan aku hanya perpandukan gambar je.. tambah lagi aku tak menghadiri pun sesi bertahnik ni sebab dalam pantang, kalau pantang yang bersalin normal tu gagah jugak aku nak ikut tengok macam mana imam tu tahnik kan putera mikaell.. tapi problem nya aku ni berpantang bersalin czer. sudahnya duduk rumah diam-diam la jawapanya.

teruskan baca kisah trowback ni sampai habis ye..

Bertahnik.

selepas bersalin tiga hari keluar dari hospital, pagi tu lepas subuh.. husband ngan mama siap-siap nak nak bawak putera mikaell bertahnik, aku cam sedih la kena tinggal kat rumah, tapi baba ada, dia teman aku dalam pantang, siapkan makan minum aku satu hari tu. kesian baba dia pun terlibat sama kena jaga orang dalam pantang.


husband dah deal dengan imam ni, dia imam besar di masjid kuala kubu baru.. nama dia Abdul Wahid kalau tak silap. imam ni diantara kenalan husband aku jugak. jadi senang nak deal.
antara makanan sunnah yang di cuit kan kat lidah putera mikaell adalah kurma,madu, dan air zam zam.

Monday, May 15, 2017

Lunch With Gintell at Kenny Rogers Roasters

Salam Ladiess ♥

Selepas selesai event Memorable Mothers Day With Simon Yam yang memperkenalkan keruri urut De' Space U.F.O, sangat bagus untuk orang sibuk seharian dapat merehatkan badan dengan penuh keselesaan. untuk info De' Space U.F.O klik sini. then semua media dan blogger di jemput hadir ke kenny rogers untuk late lunch.

Sunday, May 14, 2017

Memorable Mother's Day With Simon Yam

Salam Ladiess ♥

Tarikh nafas lega tiga saat sebab baru dapat up entry ni, sebelum tu nak wish Selamat Hari Ibu semua, kepada ibu-ibu, bakal ibu, banyak pengorbanan dan nilai-nilai murni sebagai ibu yang kita pelajari dari ibu kita sendiri. i'll mean i sendiri. yang baru dua tahun merasa jadi ibu. masih mentah. #siscuba #sissanggaupcuba demi kelauarga dan demi mendidik anak-anak dimasa akan datang.

penat lelah seharian menunaikan tanggungjawab dirumah, mengurskan anak, memasak, dan mencari rezeki sudah pastinya membuatkan para ibu akan duduk "terduduk" berpeluh selepas berkejar dengan masa seharian sebagai pembantu rumah tangga untuk suami dan anak.

apa kata para ibu sekalian, aku ingin memperkenalkan kerusi urut UFO terbaru dari Gintell. pernah dengar kan, gintell sentiasa memperkenalkan produk yang bagus dan berkualiti tinggi. baru-baru ini sempena dengan Hari ibu, pelakon terkenal Hong Kong, Simon Yam telah membuat penampilan khas sebagai duta GINTELL dan memperkenalkan Kerusi Urut GINTELL De' Space U.F.O sebagai hadiah untuk para ibu tersayang..


Duta GINTELL, Simon Yam menyatakan bahawa ramai orang semakin sibuk mengejar kehidupan dan mengalami tekanan yang semakin tinggi. Oleh itu, kerusi urut yang menjanjikan kesihatan secara menyeluruh dengan teknologi yang unik dan inovatif adalah diperlukan untuk merehatkan badan dan menenangkan diri sendiri.

Saturday, May 13, 2017

Mother Days And 1st Year Anniversary Grand Sale Motherhood

Salam Ladiess ♥

kadang kala ibu-ibu di zaman sekarang sentiasa sibuk dengan urusan kerja, rumahtangga dan anak-anak, sehingga terlupa atau tidak sempat untuk mencari pelbagai keperluan anak. jangan ambil remeh ye hal ini. sebab penting untuk anak-anak dan bayi anda.

bagi menyelesaikan masalah ini sangat mudah kerana dengan ada http://www.motherhood.com.my/ dapat mengatasi masalah kesibukan anda. di Motherhood ada pelbagai jenis keperluan bayi dan anak anda.

Motherhood.com.my adalah pasaran untuk ibu bapa untuk membeli produk dan perkidmatan seperti bersalin, bayi yang baru bersalin, bayi, kanak-kanak kecil dan kanak-kanak. kami jugak menyediakan maklumat yang berguna seperti tips keibubapaan. panduan penyusuan, ulasan jenama, permintaan sample percuma dan testimoni ibu untuk membantu pasangan melalui perjalanan keibubapaan.

Anda boleh mencari pelbagai kelengkapan produk bayi dalam talian, yang menragkumi pelbagai kategori seperti diapers, makanan bayi, aksesori mandian, strollers, car seat, pakaian mengandung, barangan nurseri, baby fashion, pelbagai jenis mainan dan bahan-bahan pendidikan.


Motherhood adalah perkidmatan dalam talian untuk bayi dan meternity no.1 terbesar di Malaysia.( berdasarkan analisis google dan survey) Motherhood memenuhi pasaran Malaysia dengan tawaran yang menarik , produk dan jenama. harga yang sangat kompetitif di atas tawaran dan promo yang menakjubkan, selain daripada laman web membeli belah motherhood.com.my jugak menyediakan artikel meklumat untuk ibubapa dan anak-anak.

Klik http://story.motherhood.com.my/ untuk blog English dan http://story.motherhood.com.my/my untuk blog Malay

Sempena Mother Days dan 1st year Annyversary Grand Sale. Motherhood menawarkan promosi hebat dengan tawaran diskaun sehingga up 60% . 10 super tawaran setiap hari dari 29 Mei 217 hingga 3 Jun 2017 dan banyak lagi tawaran untuk semua ibu-ibu yang menakjubkan di Malaysia.
jomm tengok..

Thursday, May 11, 2017

Citarasa Bonda Buffet Dinner Di Hotel Neo Plus Penang

Salam Ladiess ♥

Tak sabar nak tunggu Ramadhan yang di rindukan sangat setiap tahun. hanya tinggal lagi beberapa minggu saja untuk kita akan menyambut Ramadhan Al Mubarak. dan menjalankan ibadah puasa. bila masuk saja bulan ramadhan mulalah kita akan dihujani dengan pelbagai makanan dan citarasa. tambahan pula bila menahan lapar dan dahaga.. boleh meroyan bila dapat tengok makanan.. betul takk?..  haha

bagi yang bekerja atau yang tak sempat nak masak sendiri di rumah, sudah pasti korang akan cari tempat yang menghidangkan makanan yang penuh selera dengan harga berpatutan kan. kat sini aku ingin mencadangkan korang datang makan Di Hotel Neo+ Penang by Aston, yang menawarkan Citarasa Bonda featuring flavours of Nusantara (Malaysian and Indonesian cuisine) untuk menu berbuka puasa.

Roast Lamb (Kambing Bakar)

Banyak lagi menu menarik yang akan di hidangkan.. yang penting selera kampung.. yang memang terangkat beb.. sesuai untuk menu berbuka puasa. ditambah pula berbuka puasa bersama keluarga.
jom kita cuci mata dengan hidangan yang memikat ni.

Wednesday, May 10, 2017

Emas Lelong Murah Di Kuala Terengganu

Salam Ladiess ♥

Emas dah jadi sinonim dengan para wanita di luar sana. bukan saja makcik² yang giler kan emas di zaman sekarang, malah para-para gadis dimasa kini jugak sudah berminat dengan emas, walaupun semua orang tahu harga emas sudah meningkat naik tapi bukan pengalang untuk kita memilik emas. seperti kita semua tahu kedai emas murah dan kedai emas online sudah mulai luas kini.

sebelum tu mari kita tengok koleksi emas yang terdapat di kedai emas lelong murah di kuala terengganu yang sememangnya membuatkan anda menangis menyesal jika tak memiliknya.

EMAS dari KEDAI EMAS LELONG ,MAYA ini bukan emas pajak yang tidak ditebus atau tidak diambil oleh pemilik asal.


Design nya semua cantik belaka, tak akan menyesal beli untuk diri sendiri mahupun untuk orang yang tersayang. terdapat banyak pilihan emas lelong di terengganu ni.  

Pemilik KEDAI EMAS LELONG MAYA menamakan nama ini dengan nama EMAS LELONG dengan harapan untuk memberi persepsi/tanggapan kepada orang ramai bahawa dengan perkataan LELONG itu menunjukkan harga emas itu murah.

Tuesday, May 9, 2017

Hariku Bersama Prelo

Salam Ladiess ♥

Sebagai seorang wanita, nafsu membeli tu sangat membuak-buak, pantang nampak atau dapat tahu kat sana situ ada sale..pasti akan meroyan tak tentu pasal.. tak time belum gaji kita akan add cart barang yang kita rasa nak beli, bila dah gaji zazz terus laju-laju transfer. ganas betul.

lepas beli simpan kononnya sayang nak pakai, sampai penuh lemari dengan barang. sudahnya memang tak terpakai pun sebab dah terlalu banyak.. macam aku ni pun sama la jugak berada dalam situasi ni.. yang aku suka sangat beli handbag, sayang sangat  sampai takut nak pakai.. teruk perangai nak pakai handbag pun takut. last sekali bag tu terpaksa buang sebab dah terhakis kulit hangbag tu.. nangis tak berlagu la kan.. mekaup pun macam tu, beli lips mate banyak² nak koleksi la kekdahnya.. lepas tu bila nak mula pakai lips tu sampai kering kat dalam keraih kedekiang.. huhu

rupanya kita ada jalan penyelasaian.. tak perlu risau dah kalau barang terlampau banyak bila kita obsess membeli, sebab kita boleh jual balik dengan adanya applikasi Prelo. kita boleh preloved kan barang kita dalam applikasi Prelo. tapi jangan la yang dah tak elok kita jual, cari lah yang condition masih baik sebab dengan cara ini orang akan berminat nak beli.


Monday, May 8, 2017

Giveaway CASH RM1000+ Mei 2017 by Emas Putih

Salam Ladiess ♥
As-Salam




Terima kasih sudi baca.

Sunday, May 7, 2017

Hadiah Dari Blogger Untuk Blogger

Salam Ladiess ♥

sekian lama aku simpan gift ni, baru harini ada kesempatan untuk post satu entry penghargaan dan terima kasih kepada gadis-gadis blogger ni.. Alhamdulillah ini adalah rezeki tak di duga setelah lama aku tak join giveaway dari blog-blog kengkawan..

inshaAllah bila diberi kesempatan aku akan join giveaway dan segmen yang setiap blogger anjurkan.. kakadang kekangan masa nak blogwalking jadi aku tak perasaan giveaway sedang berlansung.  jadi sesiapa yang buat contest, giveaway atau segmen tu tolong la tag aku.. hehe

aku tak mengharapkan hadiah sangat, kalau diberikan atau bertuah tu aku bersyukur sangat, sebab orang memberi kita merasa. tak gitu.. bagi aku apa yang penting kita support blogger yang buat giveaway tu seikhlas hati. di samping tu, dapat berkenalan dan mengeratkan silaturahim dalam masa yang sama boleh tambah kenalan..  saya bukan blogger sombong tau.. hehee sila-sila lah tegur saya..😅


Jom kita tengok apa yang aku dapat.. 👇

Saturday, May 6, 2017

Giveaway Free Namecard By Busyra Takiyudin

Salam Ladiess ♥

Tak terfikir pun yang blogger jugak perlu ada name card untuk past kat orang bila pergi event, biasanya bila jumpa orang, aku tegur jugak tapi tegur hi hi bye bye je la.. ada yang aku bagi contact number terus tapi guna air liur je sebab takde card.. (sebenarnya kad ada tapi bisnes card, url blog takde tulih pulak dalam tu..) bagi yang malas cakap lagi bagus terus hulur kad je..senang.. kesimpulannya memang kena wajib ada name card lepas ni..

kalau memang name card ni kan best.. syukur sangat tak yah buat dah.. kalau siapa nak menang name card dari blog busyra takiyudin jom join giveaway ohsem ni.


syaratnya mudah je, klik je gambar diatas 👆. sejak kenal dengan blog busyra takiyudin memang aku suka baca blog dia. bagi aku blog ni simple, teratur, tak berat/senang scroll.  paling suka bila dia update resepi, padahal simple je tapi membuatkan aku lapar malam-malam selepas stalker blog tu.. hehehe

setiap pemenang akan dapat 1 kotak (100 pcs) name card. tarikh tamat 25 may 2017| 11.59pm
jom kita support giveaway busyra takiyudin.

Terima kasih sudi baca.


Friday, May 5, 2017

Dapatkan Free Gift Dari Ebeli Malaysia.

Salam Ladiess ♥

Dari beberapa lepas aku nampak iklan Ebeli Malaysia ni dekat facebook, tapi aku buat biasa jela.. memang la siapa tak nak kan kalau dapat barang percuma, cuma masa tak menizinkan aku belek² website tu.. tapi harini dengan sikit masa singkat yang aku ada sempat jugak aku baca komen mereka yang dah dapat free gift tu.. teruja baq hang.. haha

aku terus sign up dan dapatkan hadiah percuma. bagi yang dapat tu best la.. bergembira la kan dapat gift dari Ebeli.. Nak tahu tak dapat free gift apa? ni haa.. tengok gambar tu.. sebenarnya kalau tengok gambar tu aku pun tak tahu apa dia tu, nampak macam fridge magnat pun ada.. tapi bila baca komen ramai yang kata pouch.

sebenarnya aku tak kisah pun apa kita akan dapat, yang penting benda tu kita dapat sebagai free gift ye dakk.. hehe aku harap masih sempat lagi la, sebab aku pun baru je sign up tadi. kalau korang nak jugak, kena cepat dapatkan..sebab expires free gift ni nak tamat dah.. caranya follow bawak ni..

Thursday, May 4, 2017

Bersuka Ria Ditepi Sungai

Salam Ladiess ♥

Hujung minggu hari tu, bukan harini ye.. masa time tak hujan petang boleh la berkampung kat tepi sungai lalama.. sekarang ni musim hujan petang nak berpeleseran kat taman titiwangsa pun tak boleh dah. harap bulan puasa nanti tak hujan petang sebab nanti susah la nak beli air jagung yang meletop kat bangi ni. hehe

ni trowback la kekdahnya.. bosan sangat harini jadi aku selongkar folder lama untuk cari bahan nak update blog. so, jumpa gambar ni ha.. sebenarnya aku first time bawak putera mikaell mandi sungai, dia pun teruja lebih sangat.. kisahnya tak plan pun nak mandi sungai, tapi di sebabkan kawan mama ada buat masak-masak kat sana.. mama ajak semua anak-anak dia sekali naik atas ulu yam tu ha.

A post shared by Intan Saffyna (@intansaffyna) on
kemain lagi dengan pelampong bagai, sungai tu cetek je nak oi.. hahaa
beria nak bawak pelampung bila daddy kata nak bawak dia pegi swimming..

Tuesday, May 2, 2017

Win Calvin Klein Watch for mum/dad this coming Mother/Father's Day.

Salam Ladiess ♥

Masuk bulan may ni adalah bulan yang paling bermakna sebab kita akan mengingati kedua ibu bapa pada hari ibu dan hari bapa nanti. memang betul tak semestinya kita kan ingat bila menjelang hari ibu/bapa saja.. bila² pun tak kira lah kita berada dimana sekalipun malah serumah jugak, kita wajib ingat pada mereka. walaupun dalam doa. kerana mereka paling bermakna didunia dan di akhirat..

tapi sempena hari ibu/bapa yang akan datang apa salahnya kita raikan.. bertambah meriah bila raikan bersama adik beradik yang lain. pastinya kan lebih meriah dan sekali gus dapat mengembira hati kedua ibu bapa kita. bila gembira bahagia pasti terasa. betul tak??

aku jugak tak akan lepas peluang ni, tambah lagi bila kita dapat berikan sesuatu yang istimewa untuk mereka, ini adalah satu bonus yang membuatkan kita bertapa menghargai kedua ibu bapa.. walaupun kadangkala mereka tidak mengaharpkan apa-apa selain meilhat kita sebagai anak-anak berjaya dan bahagia bersama keluarga.

Klik Gambar Untuk JOIN :) 

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna